Articles

UT/UDA

Laia Bonet

Ets afable i mesurada. No sols apostar per l'estirabot, tens una formació envejable, si més no en el context d'un hemicicle parlamentari; títols, articles, docència, idiomes... Amb un caràcter molt tractable, a can PSC han cregut, amb raó, que posar-te davant les càmeres us afavoria. No és que a en Joaquim Nadal li manqui finor intel·lectual, però no cal dir que la càmera el tracta amb menys misericòrdia. Encara que sigui per canviar la colla vella i apostar per la colla jove.


Sorprèn, doncs, que irrompis amb uns comentaris com els de l'altre dia. Deies que era pervers incloure en una enquesta del govern una pregunta sobre el vot de la gent en un futur referèndum sobre la independència. Dona, vols dir que no n'has fet un gra massa? D'entrada, no és el primer cop; el govern Montilla ja va sufragar una enquesta (dita de la UOC, però amb diners de la Generalitat del tripartit), on es feia exactament aquesta pregunta, i que va donar resultats encara més elevats respecte al “sí”.


Dius que la pregunta és d'una simplicitat extrema, quan jo juraria que en demoscòpia hauria de tendir a ser així; i que canviant preguntes s'han trencat les seqüències anteriors. De fet, no s'ha trencat res, atès que no s'han eliminat les preguntes anteriors; que jo sàpiga, només se n'han afegit de noves. Em sembla que la perversitat seria més aviat no preguntar coses d'interès general, com aquesta que ha empès ja prop d'un milió de catalans a anar a les urnes. La llibertat consisteix a preguntar, no pas a censurar. O no?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.