Opinió

PLAÇA MAJOR

El tribut periòdic

El poble de Lloret no mereix sortir en els periòdics només per aquests successos. De coses bones n'hi passen, però no són notícia

Com va passar fa tres anys amb la Federica, la jove italiana, ara ha caigut recentment assassinat a Lloret –aquesta vegada en una baralla– un vailet de 14 anys, l'Andrew. No estem de sort. De tant en tant, el monstre de la tragèdia es cobra el seu tribut, petit si ho comparem amb la multitud de gent que a l'estiu ens envolta –i la paraula gent no sempre és sinònim de persones–, però greu i colpidor. L'alcalde diu que és un fet puntual. I és cert. I aquests fets passen, desgraciadament, arreu del planeta. Però cada vegada que succeeixen, la ganivetada és doble: la que rep la pobra víctima i la que rep, en el seu prestigi, el poble de Lloret, que no mereix sortir en els periòdics només per aquests successos. De coses bones n'hi passen igualment, però no són notícia. Aquests dies, com l'any de la Federica, hem vist escrits, espelmetes, pancartes, alguna manifestació, tot d'adhesió al ser desaparegut. Hi ha les corresponents lamentacions de pares, companys, amics… però hom té la sensació que en el subconscient tothom pensa: fins a la pròxima. Perquè, siguem sincers, d'ara endavant determinats grups de nois i noies deixaran de sortir a hores cada vegada més intempestives i a freqüentar ambients sovint relativament arriscats? Sabran mantenir una actitud de companyonia evitant enfrontaments, separant els qui es discuteixen, o s'ho passaran millor animant l'espectacle cruent? Procuraran regular les begudes que s'empassen a fi de mantenir el cervell en plenitud de facultats? Els amos de les sales de festes –que, com a tots els oficis, n'hi deu haver de prou dignes– s'atreviran a fer un examen de consciència a veure si es guanyen els diners prou honradament o si, per la seva part, podrien contribuir una mica a frenar excessos, a negar begudes quan la tripa ja va massa plena, a mantenir els locals amb un ambient sanejat, que no es prestés a confusions? I les autoritats, a tots nivells, estaran pel que haurien d'estar? No hauríem de ser europeus amb horaris decents com en altres països, i no preocupar-nos només d'allargar les hores d'oci nocturn per omplir la butxaca, a vegades amb bitllets tacats de sang?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.