plaça major

Fer un acte de sobirania

L'objectiu és reclamar als nostres representants polítics que es facin ressò del clam popular que demana un canvi de rumb en la política catalana

La campanya per a les eleccions europees de demà s'ha convertit en la campanya més apàtica i indiferent des que tenim democràcia. No tant perquè els polítics no s'ho prenguin a pit i no s'esforcin a presentar-se com a la solució als nostres problemes, sinó perquè la indiferència i la desafecció, per part de la ciutadania, envers la classe política és cada vegada més gran. Si feu la prova de preguntar per les propostes o pels candidats de cada partit, veureu que el percentatge de desconeixement és més alt que mai.

L'abisme entre els representants polítics i la ciutadania i, en alguns casos, entre les cúpules i aparells dels partits i la seva militància, és cada cop més gran i això fa que es vagi engruixint el grup dels desencisats i dels abstencionistes. Paral·lelament, en canvi, van augmentant les entitats i formacions de la societat civil disposades a treballar en el camp de la política. Cada cop hi ha més grups de ciutadans que s'estan organitzant per presentar o per donar suport a alguna candidatura, diferent de la dels partits convencionals, per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

No parlo només de la candidatura d'en Joan Carretero i d'alguna altra que ha sorgit també disposada a treballar, sense cap mena de dilació, per aconseguir la independència, sinó d'altres iniciatives i grups que no es senten representats per les formacions actuals i que volen una candidatura que representi un canvi en la manera de fer i d'entendre la política, que introdueixi canvis en el funcionament electoral, com ara més transparència i llistes obertes.

En aquest sentit, el grup Acte de Sobirania ha organitzat una primera acció per al proper dia 11 de juny, dia de Corpus, data prou representativa i emblemàtica de la nostra història, a la plaça de Sant Jaume, davant del palau de la Generalitat, i una altra per al proper dia 27 de juny, davant del Parlament.

L'objectiu és reclamar als nostres representants polítics que es facin ressò del clam popular que demana un canvi de rumb en la política catalana, i demanar-los que facin un acte de sobirania que ens permeti avançar cap a un país millor.

Sembla que la classe política no s'ha assabentat encara que l'Estatut ha entrat en una via morta i que calen plantejaments polítics diferents si volem mantenir la nostra identitat com a país diferenciat dins de la Unió Europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.