plaça major

Sense discriminacions per l'orientació sexual

Hem de continuar lluitant contra l'homofòbia, la transfòbia o qualsevol acte de discriminació

El dia 28 de juny és el dia que les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals celebren el seu dia internacional de l'orgull. No és només un dia festiu. Lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals surten al carrer per reivindicar els seus drets efectius, per reclamar drets que altres ciutadans i ciutadanes sí que poden exercir.

Des del Departament d'Acció Social i Ciutadania hem impulsat polítiques per generar igualtat plena a les ciutadanes i ciutadans independentment de la seva orientació sexual. L'any 2005 es va crear el programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual i es va reconèixer el dret d'adopció a les parelles homosexuals, la qual cosa va suposar una gran fita. L'any 2006 es va aprovar el pla interdepartamental per a la no-discriminació de les persones homosexuals i transsexuals. Un any més tard, es va crear el consell nacional de lesbianes, gais i homes i dones bisexuals i transsexuals, l'òrgan de participació institucional que aplega 38 entitats. L'any passat, vam impulsar 91 accions per a la no-discriminació. Enguany inaugurem el primer centre institucional de documentació de temàtica de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Totes aquestes accions van donant fruit, amb una conscienciació social cada cop més gran.

Fins ara hem plantat les bases per tal que les lleis reconeguin els drets de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual. No obstant això, hem de continuar lluitant contra l'homofòbia, la transfòbia, o qualsevol acte de discriminació encara present avui. És important que puguem construir una societat respectuosa, on tothom pugui estimar i ser estimat, sigui quina sigui la seva opció sexual. Aquest reconeixement de la diversitat ha d'arribar a tots els àmbits. Els centres educatius han de ser la llavor per on començar perquè els infants s'eduquin en la diversitat. Però també ha d'arribar a l'àmbit del treball per eradicar tota discriminació. Ha d'entrar en el si de les famílies. Hem de treballar perquè qualsevol ciutadana i ciutadà pugui fer pública la seva orientació i visqui en llibertat la seva tria afectiva i familiar. No és fàcil, però s'ha millorat molt. Nosaltres, els propers dies, hi posarem el nostre granet de sorra amb una campanya a favor de la no- discriminació d'aquest col·lectiu. Perquè l'educació és la millor eina que tenim.

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.