opinió

Pedalant cap al futur

L'esforç que ha fet Girona ja ha estat amortitzat. Veure el web oficial de «Le Tour» lloant les excel·lències i atractius de la ciutat, ja compensa la inversió econòmica

Girona és història, però també present. I des d'aquest present es comença a projectar el futur. Les ocasions úniques s'han de saber aprofitar, i només qui les sap apreciar està capacitat per a les grans empreses.

Aviat els nostres carrers, les nostres contrades, seran travessats per un esclat multicolor, per una enorme caravana impulsada per l'energia de més d'un centenar i mig dels millors atletes del món sobre dues rodes.

L'esforç que ha fet i ha de fer Girona ja ha estat amortitzat. Veure la pàgina web oficial de Le Tour i examinar les ressenyes turisticoculturals lloant les excel·lències i atractius de la ciutat, ja compensa la inversió econòmica.

A partir d'ara aquest ressò s'anirà incrementant, fins al moment àlgid del proper dijous dia 9, en què per uns minuts tot el món passejarà virtualment pels nostres carrers.

Això té un cost, hi haurà incomoditats, carrers tallats, restriccions de trànsit, però l'anàlisi d'aquest cost d'oportunitat, cal realitzar-lo des d'una perspectiva, amb visió de futur. Els rèdits seran, de fet ja ho són, molt més elevats que els inconvenients. Ara és el moment d'enllaçar i recordar per què es dóna la circumstància, no casual, que Girona hagi estat el destí predilecte de molts dels millors ciclistes dels darrers temps. Per descomptat Armstrong, potser el millor professional de la història d'aquest esport, però també Heras, Leipheimer, Hincapie, Vandevelde i molts altres que es poden afegir a aquesta llista. L'anonimat en què es poden moure per la ciutat, la tranquil·litat, la qualitat de vida, la seguretat i també, és clar, les magnífiques rutes d'entrenament que tenen a l'abast al llarg i ample de la geografia de les contrades gironines, han sigut motius clars d'elegir Girona per desenvolupar aquesta activitat.

Tots aquests actius han estat apreciats, i serveixen de mirall per als visitants que aposten per fer cicloturisme a les nostres terres. Tant és aquest atractiu que el New York Times va qualificar Girona com el paradís dels cicloturistes.

Els gironins hem de saber valorar aquest esdeveniment, la promoció que ja suposa i la repercussió que tindrà per a una ciutat com la nostra, i també que serveixi per reflexionar sobre la crítica oportunista i fàcil. És el moment de pedalar tots junts per un futur encara millor, i sobretot de celebrar i gaudir d'una gran festa com és la sortida d'una etapa de Le Tour.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.