la columna

Volar dempeus

El gran O'Leary, també conegut com a pare Ryan, no para de tenir allò que en podríem dir idees de bomber, que és una professió noble i digna que no sé per quin motiu ha passat a la història per unes idees idiotes que la gran majoria de bombers que conec no tenen, o tenen, potser, en la mateixa mesura que la resta de mortals que no són bombers. Ja és conegut el fet que el gran O'Leary vol fer pagar per anar al lavabo i també que vol que els grassos paguin més (la fat-tax), justament perquè estan grassos.

Però n'hi ha més. Un dia d'aquests, en un avió de Ryanair que tornava de Mallorca, vaig acabar de comprovar que la diferència que hi ha entre els trajectes que opera la companyia i els trajectes de la Sarfa, la Teisa o l'Alsina Graells de fa temps és només una qüestió superficial. Els avions volen i els autobusos circulen en terra ferma. Més enllà d'aquesta minúcia, tot és igual. Baralles per col·locar torres inhumanes d'ensaïmades en els compartiments, corredisses per accedir al lloc on poder col·locar millor les ensaïmades, cridòria, col·locació estratègica de les ensaïmades a la maleta per tal que no et sancionin per excés d'equipatge. Ja ho sabia, tot això, però l'ensaïmada em va acabar de convèncer. Molts de vostès poden al·legar que allò que he anomenat minúcia no ho és tant. D'acord. Posem que no és el mateix volar que circular per una carretera comarcal. O que anar en tren. O'Leary en discrepa. L'amo creu justament el contrari. Que si els viatgers del tren, del metro o de l'autocar van drets (o hi poden anar), ¿per què no ho poden fer els usuaris dels avions? No ho sé: a mi em sembla diferent, però ell ja ha encarregat a Boeing que vagi pensant en avions en els quals es pugui viatjar dret. El disseny pot ser que s'assembli al que diuen que Airbus prepara per a una companyia xinesa. Té un aire com el de les cadires de catedral, la dels canonges, amb aquell descans per deixar que el cul reposi sense deixar d'estar dempeus. No cal dir que volar en aquestes condicions serà més barat (potser fins i tot gratis: només faltaria!) Aleshores, però, ja no serà un avió sinó un parc d'atraccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.