la columna

El paisatge favorit

Actua U2 al camp del Barça i els veïns del barri protesten pel soroll i arriben a denunciar el grup musical per conducte reglamentari. S'anuncia el pas del Tour de França per unes carreteres i ciutats de Catalunya i alguns dels botiguers d'aquestes ciutats s'exclamen perquè diuen que el negoci aquell dia els minvarà i molts usuaris de les carreteres es passen vint dies dient que això no pot ser. En aquest país tot el que sembla que haurien de ser alegries acaba sent una molèstia, si no és una tragèdia.

S'han acabat els capítols del programa El paisatge favorit de Catalunya que ha ofert TV3. Vostès potser es pensen que han agradat a tothom. Han agradat a les ànimes de carquinyoli com vostès i jo, i han provocat les vociferacions en contra de tots els rondinaires del país, que són molts i que només esperen que actuï U2, que passi el Tour i que TV3 projecti paisatges bonics per poder gemegar. Es veu que no hi ha paisatges bonics a Catalunya, segons ells, perquè no hi ha paisatge urbà lliure de l'especulació i de rates a les clavegueres, ni hi ha paisatge silvestre sense purins, sense una torre d'alta tensió o sense una central nuclear. Sí, mirin, i aquella noia tan maca que ahir seia al costat meu al tren de tornada a casa i que llegia un llibre sobre Napoleó potser té una piga en un lloc inconvenient o potser no arribarà a Tots Sants. A partir d'ara ho faré: quan em miri les noies maques me les imaginaré de pell endins, amb totes les centrals nuclears, totes les línies de tensió i tots els purins que el cos conté. Fa molt temps que ho dic: la cançó que ens defineix com a catalans no és el Cant dels ocells ni En Joan petit com balla. És El rabadà: «No serà tant!» El dia que TV3 faci una sèrie sobre el paisatge més repel·lent de Catalunya tindrem els crítics de televisió i els opinadors satisfets i el rabadà ho celebrarà bevent el vi del seu porró blau cel.

Arribo a casa, que és un dels meus paisatges favorits, i observo un corc que es menja un moble. Què haig de fer? Vendre la casa i anar a lloguer?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.