la columna

Falange a Arenys

Per mesurar la inclinació sobiranista dels seus habitants, l'Ajuntament d'Arenys de Munt celebrarà un referèndum, i la Falange ha anunciat per aquell dia la presència al poble amb la voluntat de protestar per la votació i les seves intencions. Si la llei de consultes populars que la Generalitat elabora estigués vigent i el referèndum d'Arenys de Munt s'hi adaptés, la conselleria d'Interior prohibiria la manifestació falangista i qualsevol altra perquè, com és sabut, en jornada electoral no s'accepten exterioritzacions que puguin alterar l'ordre o influir en els votants. Per tant, si l'Ajuntament arenyenc s'avança a la llei sense que ningú li ho impedeixi, la Generalitat també s'hi podria avançar obligant que la manifestació es fes en campanya electoral i no aquell dia.

Alguns opinadors favorables als drets dels arenyencs i al sentit de la consulta han anat més enllà i han dit que a la Falange se li hauria d'aplicar la llei de partits. Volen dir que s'hauria de prohibir. Ai caram amb els opinadors demòcrates. Ara estan a favor de prohibir partits. Diuen: «O tots moros o tots cristians; si es prohibeix Herri Batasuna que es prohibeixi també la Falange.» Sí, només que fins ahir eren contraris a la llei de partits i a la il·legalització d'Herri Batasuna. Ara que juguen a favor dels seus interessos, acaben de descobrir la utilitat de la llei i de la il·legalització que abominaven.

La reacció de la Falange contra el referèndum d'Arenys va molt bé per fer-nos a la idea de què passaria si un dia es fes una consulta sobre la independència de Catalunya que fos general i vinculant. Hi ha uns il·lusos que es pensen que seria un pacífic joc de cavallers: jo voto que sí, jo voto que no i tan amics. No vindria la Falange, vindria a posar-nos la por al cos gent i coses tan poc il·legalitzables com el rei, Zapatero, Sarkozy, Durão Barroso, els caps d'Estat Major i el Chávez de Veneçuela si aquell dia s'hagués llevat d'aquest peu. La consulta d'Arenys de Munt és realment un experiment a petitíssima escala del que ens espera aquell dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.