de set en set

Grans invents. Google

A l'actualitat es fa molt difícil imaginar com era el món abans d'aplicar-se la darrera revolució cibernètica

Tant en la trajectòria individual com en la història col·lectiva hi ha fets que estableixen una frontera temporal, un abans i un després. Els amors decisius, les oportunitats perdudes o aprofitades, la mort d'una persona molt estimada, els mestratges, les ruptures, les il·luminacions intel·lectuals, l'esclat d'una malaltia, un procés social que capgira la història, un descobriment..., la importància vital d'aquests fets separa el passat i el futur. I els separa subratllant un matís: el caràcter irreversible del nou estat assolit. Després de Diego Armando Maradona, el futbol ja serà diferent per sempre més. Després del naixement d'un fill, tot el nostre passat sembla un període de transició i definitivament segellat. Després de Ludwig Wittgenstein, la filosofia ja no podrà continuar practicant certes estafes. Després d'haver llegit Jorge Luis Borges, no és que només canviï la literatura anterior, sinó que també hem canviat nosaltres.

A l'actualitat es fa molt difícil imaginar com era el món abans d'aplicar-se la darrera revolució cibernètica. Internet i Google, o el vell somni de l'enciclopèdia global, és el darrer estat assolit, tan intens que ja pràcticament som incapaços de concebre la nostra vida sense aquests invents meravellosos. Sergey Brin i Larry Page ens van llegar Google l'any 1997. Els dotze anys que ens separen de la fundació de Google semblen segles. Fa vint-i-cinc anys vaig començar a escriure a El Punt, un diari que significa un altre terme irreversible en la nostra vida particular i col·lectiva. Recordo l'elaboració de tants i tants articles, sense l'ajuda de Google, escrits a màquina i lliurats a mà nua. És una època gairebé inconcebible, menys familiar i més llunyana que els entranyables dinosaures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.