opinió

Benvolgut Artur

L'alcaldessa de Roses fa un repàs del mandat en una carta al desaparegut regidor Artur Fonolleras

Fa un any que ens vas deixar i dos anys de la nostra legislatura. Una legislatura marcada per la teva mort injusta i prematura. Recordo encara quan i com organitzàvem el govern i quines eren les prioritats que havíem de tirar endavant. Saps, Artur? Ens n'hem sortit molt bé tots plegats. Sabíem que seria complicat i que l'oposició no ens ho faria fàcil. Però hem marcat un tarannà i Roses avança amb confiança i amb projectes que la fan dinàmica i humana. Hem aconseguit crear un clima de tranquil·litat en aquesta Roses políticament diversa, una sola veu amb un sol objectiu que sempre és la nostra ciutat. Vas començar treballant amb el pla de barris que vàrem aconseguir i et vaig donar la notícia el mes d'agost mentre lluitaves contra la teva malaltia. Estaves content i, tot i dèbil, vas dir endavant, treballem i complim amb el nostre projecte. El pla de barris porta el teu nom.

Continuem amb el que vàrem començar junts, un ajuntament obert a tothom, on escoltem la gent que reclama però que també proposa. La proximitat amb la gent és el nostre referent. Continuem també amb la màxima transparència, honestedat que fa que els projectes es facin amb eficàcia i eficiència.

Ja deus saber que ens ha tocat governar en una època força dura, potser la més difícil en molts anys, aquesta crisi de carrer que afecta persones i famílies senceres fa que haguem d'actuar amb rapidesa i serenitat. Però, Artur, res ens aturarà les ganes i les il·lusions de fer de Roses un municipi econòmicament potent, socialment cohesionat, amb els serveis de qualitat per a tots i totes i amb un futur envejable. Hem après amb la crisi a fer pressupostos ajustats, a ser conscients de qui viu a casa nostra, quines són les prioritats i què cal fer per mirar endavant i buscar noves respostes. No ens lamentem ni mirem cap a un passat passat. Mirem el futur i creem projectes nous. D'aquí a pocs dies presentarem el pla d'acció municipal i el resum del que hem fet aquests dos anys. Molta feina!

T'he de dir, amic meu, que el futur que ens espera és engrescador i anima i reconforta. El projecte que vàrem iniciar junts ha pres forma i s'ha fet realitat: hem ajustat els impostos i les taxes, les ajudes per a llibres escolars amb la col·laboració de les AMPA arriba a 200.000 euros, el transport escolar està subvencionat un 41%, Roses disposa de transport adaptat que cada dia funciona millor, hem creat una àrea de Promoció Econòmica dinàmica i potent, per primera vegada hem aconseguit un pla d'ocupació que ha estat un èxit, i ja en tenim dos més al sac, sense comptar el del pla de barris. Ens hem atrevit amb un programa Interreg que ens haurà d'ajudar a recol·locar les treballadores acomiadades de la Zodiac, 1 milió d'euros per a la Ciutadella que hem obert a la gent de Roses i on les expectatives han quedat curtes, ja que amb la nova sala d'exposicions ja són milers les persones que hi entren i ens coneixen millor. Aquest estiu més 400 nens i nenes han disfrutat del casal, inclosos els nens i nenes amb discapacitat. Aquest Casal em fa especialment il·lusió, Artur; els hauries d'haver vist! Com t'he dit, hem pres les mesures pertinents per ajudar les famílies amb problemes a causa de la crisi econòmica amb ajuts d'urgència i per a l'habitatge.

Tot això a més a més de l'activitat frenètica del dia a dia. Val a dir que hi ha reptes importants que afrontem amb valentia, sense por, com són l'aplicació de les noves ordenances d'ocupació de via pública, l'ordenança de civisme, el control més eficaç amb les males pràctiques de la venda ambulant, conciliar l'oci nocturn per als joves del municipi amb respecte pels veïns i veïnes. A partir de demà comencen a ser realitat nous projectes per a Roses, cadascú en lidera un: l'oficina d'habitatge de la Francis, el carrer Sant Sebastià de l'Agustí, el nou mapa d'instal·lacions esportives d'en Carles, l'Estació Nàutica d'en Gaspar; l'ajuntament vell, la SUF i la ràdio d'en Paco; la nova regidoria de Cultura, Arxiu i Patrimoni meva, l'escola de vela municipal i el port d'en Manel, la renovada i reeixida Policia Municipal i la seva nova seu del teu company i amic Àngel, la ciutat educadora i el Consorci de Benestar de l'Alt Empordà més la constitució de la Plataforma de Serveis per a la Dependència d'en Toni, sense oblidar la feina de carrer i de sostenibilitat de l'incansable Joan Esteve.

I tot amb la col·laboració i la feina ben feta dels treballadors de l'Ajuntament. Ja tenim projectes per a noves infraestructures necessàries com són els pàrquings subterranis, el tram de passeig marítim que ens falta, la urbanització de la rambla Ginjolers o la Gran Via…

Ja ho veus, Artur: aquestes notes són només un apunt de la feina que hem fet, fem i farem. Ara fa un any que no hi ets i dos que som al peu del canó. Gràcies, Artur, per la confiança que vas dipositar en mi i pel respecte que em vas demostrar. Formes part d'aquest govern compromès amb la gent de Roses, sempre hi seràs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.