de set en set

No brindarem per ells

Que volen que portem una vida més saludable, que siguem més feliços? I un be negre, això no s'ho creu ningú. Però és que, encara que fos veritat, no és competència seva

El govern actual de la Generalitat és incapaç de viure i deixar viure –ni tan sols de deixar morir en pau, vist com s'aferra a l'impost de successions–. Ara se'ls ha acudit prohibir la promoció de begudes alcohòliques en els bars i costums tan arrelats com la happy hour (que per si algun abstemi no ho sap consisteix a beure dues copes pel preu d'una). Aviat serà mal vist dir-li al company de barra: una altra, jo convido. I s'haurà acabat de posar begudes espirituoses en els regals de Nadal (o de les festes d'hivern, que diuen els mestres). I quanta reprovació no caurà contra qui cridi: Sant Hilari, sant Hilari, fill de puta qui no se l'acabi... Però què s'han cregut que som? Tots els consells són d'agrair; ara bé, per fer cas d'un consell, ha de venir d'algú en qui tinguis confiança, no pas del govern. La credibilitat dels qui viuen a costa del teu treball i fan tots els possibles per arruïnar-te és més aviat escassa; és més, provoquen ganes de fer tot el contrari. Que volen que portem una vida més saludable, que siguem més feliços? I un be negre, això no s'ho creu ningú. Però és que, encara que fos veritat, no és competència seva. L'administració no ens ha de tocar la moral, ni portar-nos per cap bon camí. Això els ofendrà, però cal recordar-los que els hem elegit, nosaltres a ells, perquè ens portin uns quants assumptes d'interès públic entre els quals no hi ha la salvació ni l'adequació al seu ideal d'humanitat. I si repliquen que els nostres excessos costen molt a l'erari públic, fem un tracte: nosaltres renunciem als seus serveis, i ells ens tornen els calés que hi hem posat. Veuran que bé que ens busquem la vida, i amb quins ànims, si ens podem estar de mantenir-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.