la columna

A la presó

Si a Catalunya tenim un jutge que triga tres mesos a citar Millet perquè declari i que en acabat no hi ha manera que el posi a la presó tal com demana la societat sencera, sempre ens queda el jutge Baltasar Garzón, el correcamins, i no el cargol de la judicatura. Envia a Catalunya la Guàrdia Civil reforçada, la fa entrar a l'ajuntament de la cinquena ciutat del país, fa que se n'endugui l'alcalde socialista, i perquè no sigui dit que no és transversal fa agafar pel camí dos excàrrecs de Convergència. Tots a dormir al quartelillo de la Guàrdia Civil. La Guàrdia Civil: una policia com Déu mana que porta tricorni i armilles antibales per escorcollar un ajuntament, i no com aquells nenes dels Mossos d'Esquadra, que van amb barret de copa, calcen espardenyes i parlen en català. Per detenir de debò s'ha de parlar en castellà. I demà, a declarar a Madrid, on se situa el poder judicial i el poder verdader, el poder que compta i dringa. No volíem gent a la presó? No fa dos i tres mesos que reclamem que hi hagi gent que vagi a la presó? Doncs ja en tenim vuit a la presó. Garzón es va llevar l'altre dia i va dir: farem feliços els catalans, farem posar gent a la presó.

I la gent, encantada. Gent que abomina de l'Audiencia Nacional perquè és un cos rar i excepcional dins de les institucions judicials espanyoles, gent que altres vegades ha acusat Garzón d'exhibicionista i d'instruir les causes malament o amb precipitació, gent que fa proclames independentistes, acaba concedint la presumpció d'innocència més a Garzón que als detinguts i troba bé que de Madrid vinguin i fiquin gent a la garjola d'avui per demà i sense que hi hagi hagut judici. Hi ha perill que l'alcalde i els altres detinguts destrueixin proves o s'escapin del país? En absolut. Però és que la prioritat és que la gent vagi a la presó. I una altra prioritat: dessecar l'oasi català, quina ràbia que fa l'oasi català als catalans.

Demà, coneixent Garzón, tots o la majoria dels detinguts sortiran al carrer. És que no pot ser: per una porta entren i per l'altra surten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.