Pedro afirma que està «flotant» després d'haver marcat en les sis competicions

El canari va consumar la fita esperada i és el primer multigolejador

Ha marcat en els sis tornejos disputats pel Barça durant l'any 2009

«Estic vivint un somni, i tot plegat és gràcies als companys», va dir

gràcies, andrés
«Iniesta em va
fer una gran assistència; el gol és també seu, ha estat brillant»
dedicatòria
«M'agradaria dedicar el gol d'aquest vespre a la meva família i a la meva xicota»
elogis de pep
«Pedro és molt important pels gols que fa, però també per la feina que aporta»

En la seva recerca de l'any perfecte, el Barça ja és a la final del mundial de clubs. Sisè títol al qual aspirarà en aquest 2009 a punt d'acabar-se. La felicitat completa dels blaugrana té en Pedro un dels noms propis del partit. El canari despertava l'expectativa del rècord. Havia marcat gols en les cinc competicions guanyades per l'equip de Guardiola. Li quedava aquesta. Va fer el tercer, després d'una gran assistència d'Andrés Iniesta. «He d'estar agraït especialment a ell, per la passada. Ha estat una jugada brillant», va comentar el davanter canari. «Sense els meus companys res hauria estat possible», va reconèixer Pedro, que, emocionat, caminava per la zona mixta amb la samarreta del partit. «Guardo les sis samarretes amb què he fet els gols.» Pedro, que va dedicar el gol «a la família i la xicota», va confessar que viu «un somni» i que està «flotant». «Tot plegat, gràcies als meus companys.» En aquest sentit, al seu entrenador, Pep Guardiola, li fa «la sensació que encara no s'ho ha cregut. No es creu que és jugador del primer equip del Barça. S'ha de deixar anar una mica més», va exigir.

Finalment, Pedro va ser titular substituint Messi, amb molèsties. I va tenir poques ocasions de gol. A 25 minuts per al final, quan el Barça ja guanyava i l'Atlante flaquejava per l'esforç fet durant tot el partit, el golejador es va trobar amb l'ocasió. Va encarar el porter, que, de genolls a terra, va esperar la definició, però el canari va fer una pausa i va definir amb un xut fort una mica per sobre del cap del porter. «Hem d'agrair a Juan Carlos [Unzué, entrenador de porters] el consell que va donar a Pedro», va explicar Guardiola, al·ludint, suposadament, a alguna indicació del basc a l'hora d'encarar un porter argentí com Vilar. «M'he deixat caure entre els tres centrals, he controlat la pilota i, en veure que el porter em tapava el pal llarg, he xutat al curt», va descriure el futbolista.

L'entrenador, que en la prèvia va desmentir que en cas de penal Pedro el xutaria per consumar el rècord de gols, va mantenir-se allunyat de la litúrgia que ha envoltat la fita del canari: «No –va dir taxatiu–, no me n'alegro especialment pel seu rècord, me n'alegro perquè és un bon nano, un bon xicot, i perquè, a més dels seus gols, ens dóna moltes coses, fa feina que necessitem.»


En el segon any al primer equip, és, amb onze gols, el tercer golejador del Barça fins ara


Pedro caminava per la zona mixta amb la samarreta del partit: «Guardo les sis amb què he fet els gols»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.