1992, i el debut al Camp Nou d'un Stuttgart amb un tècnic perseguit per la fama de ser estúpid

Un error del tècnic de l'Stuttgart va forçar un desempat amb el Leeds al Camp Nou

El 10 d'octubre de 1992, Christoph Daum va abandonar el Camp Nou demanant perdó. El seu Stuttgart acabava de ser derrotat a l'estadi per 2 a 1 pel Leeds United en un partit que mai s'hauria d'haver jugat. Però el debut de l'Stuttgart al Camp Nou va ser un desempat curiós en què l'ase dels cops va ser aquest polèmic tècnic alemany, Christoph Daum.

Daum va estrenar-se com a tècnic al Colònia abans d'arribar a l'Stuttgart el 1990. En dos anys, Alemanya va començar a conèixer un tècnic modern i impulsiu. Un sac de nervis que aconseguia transmetre trempera als futbolistes, com ho va demostrar guanyant la lliga amb l'Stuttgart el 1992. L'equip de Baden-Württemberg es preparava per arribar a una lliga de campions que acabava de deixar endarrere el vell nom de copa d'Europa, i que tenia com a vigent campió el Barça. El primer rival dels alemanys, temible: el Leeds United. En el partit d'anada, l'Stuttgart va brillar guanyant per 3 a 0. En la tornada a Ellan Road, el Leeds, liderat per un jove Cantona i per Gordon Strachan, va somiar en la remuntada i es va acabar imposant per 4 a 1. El gol marcat a domicili pels alemanys, però, els classificava, i Daum ja se sentia l'heroi de l'Stuttgart. Llavors, però, va saltar la notícia: el Leeds impugnava el partit perquè el tècnic alemany s'havia equivocat fent jugar plegats quatre jugadors estrangers, quan llavors només se'n podien alinear tres a la vegada. Daum, però, s'havia equivocat fent jugar l'islandès Sverisson, els serbis Dubajic i Simanic, i el suís Knup. La comissió de control i disciplina de la UEFA va dictaminar que el Leeds guanyava el partit per 3 a 0 (el resultat que se sol donar quan un equip comet una infracció). I com que es tractava del mateix resultat de l'anada, tocava fer un desempat, que es va organitzar a Barcelona el 10 d'octubre. La premsa anglesa, irònica, va titular la notícia «Christoph Dumb», fent un joc de paraules amb el cognom de l'entrenador, ja que en anglès, dumb vol dir estúpid.

Daum va veure com el Leeds guanyava el partit de Barcelona per 2 a 1 (gols de Strachan i Shutt), i com la directiva de l'Stuttgart perdia la confiança en ell, i el van fora poc després. «He estat un estúpid», admetria l'actual tècnic del Fenerbahçe, que ha fet fortuna a Turquia, ja que a casa ha quedat la fama d'estúpid per aquella alineació, i la fama de polèmica des que l'any 2000 es va saber el seu passat en orgies amb prostitutes en què consumia cocaïna. «He estat un estúpid», va dir per segon cop en la seva llarga carrera Christoph Daum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.