2007, i els somnis trencats de Giovanni dos Santos

El mexicà va marcar per primer cop amb el Barça contra l'Stuttgart

Al final del 2007, Giovanni dos Santos va estrenar-se com a golejador amb la samarreta del Barça en un plàcid triomf contra l'Stuttgart per 3 a 1. Sota la mirada d'un Rijkaard sancionat, que era a la llotja, el mexicà va empatar el partit en rematar una centrada de Ronaldinho. La rematada la va fer amb el braç, però el col·legiat no va veure la infracció. Des de la banqueta, Bojan s'ho mirava impacient, ja que buscava minuts per poder ser el golejador més jove de la història de la lliga de campions. Rècord que no aconseguiria. Com tampoc aconseguiria consolidar-se al Barça Giovanni, que ara juga al Galatasaray a les ordres del tècnic que sempre va confiar en ell, i que aquell dia havia cedit per imperatiu legal la seva plaça a la banqueta a Neeskens: Rijkaard.

Giovanni confiava que aquell gol donaria un impuls a la seva carrera i, de fet, poc després faria un trio de gols en la lliga contra el Múrcia. Però com si li caigués a sobre una maledicció per haver-se estrenat com a golejador amb el braç, Giovanni no va poder fer realitat les paraules que va pronunciar al final del partit. «El meu somni és triomfar en aquest estadi, estic molt content. Espero poder marcar més gols i ajudar l'equip.» Però encara avui aquell gol és l'únic que ha fet en la lliga de campions. En va fer un en la copa de la UEFA amb el Tottenham, però en la competició que avui torna a l'estadi, l'idil·li es va trencar per al mexicà. Perquè darrere de cada partit, no només en aquells entre el Barça i l'Stuttgart, s'amaguen històries de triomfs, com els del Barça del 1914 i del Leeds del 1992, o de somnis trencats, com el d'Eugen Kipp, Cristoph Daum o Giovanni. I històries tan llargues com les de Manuel Torres i el seu Barça. Plenes de rialles i desil·lusions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.