Barça-Stuttgart: Quatre partits, quatre històries

El primer club alemany que va visitar el Barça era un de Stuttgart, el 1914

El rival d'avui ja ha jugat tres cops a Barcelona, dos contra els blaugrana

Rere els precedents s'amaguen les històries de quatre homes de futbol

Fins a setze equips alemanys diferents s'han creuat en el camí del Barça en competicions internacionals oficials. La relació entre el club blaugrana i el futbol alemany, però, és tan antiga com la mateixa existència de l'entitat, ja que Joan Gamper es va rodejar d'alguns ciutadans alemanys que vivien a Barcelona per iniciar aquella aventura que amb el temps va esdevenir el Barça.

Només quinze anys després del naixement del Barça ben a prop de la Rambla, un equip alemany va visitar per primer cop la ciutat per veure's les cares amb els blaugrana. I va ser un club de Stuttgart, tot i que no el rival en aquests vuitens de final de la lliga de campions. El 1914, l'Stuttgarter Kickers, l'altre club de la capital de Baden-Württemberg, va aixecar una gran polseguera mediàtica quan es va batre en duel tres cops en tres dies amb un Barça que ja començava a ser el club més popular de la ciutat.

A Stuttgart, o s'estima el vermell o s'estima el blau. Els vermells són l'Stuttgart i els blaus, l'Stuttgarter Kickers. Històricament, els dos clubs estaven força igualats, però a partir dels anys cinquanta tot va canviar, i els blaus només han tastat la mel de l'èxit amb dos ascensos a primera, el 1988 i el 1991. De fet, els die blauen, els blaus, no hi han tornat més, a Barcelona. L'Stuttgart, en canvi, sí. Aquesta és la quarta vegada que els die roten, els vermells, arriben a la capital de Catalunya. La primera va ser un llunyà 1954 per jugar un amistós a l'estadi de les Corts. La segona, el 1992, quan el Barça era campió d'Europa i els alemanys somiaven fer-ho bé en aquesta competició, somni que es va esmicolar per culpa d'un curiós partit de desempat contra el Leeds United. I la darrera fins avui, el 2007, en un partit de la lliga de campions en què un jove mexicà creia que començava una època daurada al Camp Nou. Però s'equivocava. Partits que amaguen històries personals al darrere, com la de Giovanni dos Santos i com la del capità d'aquell Stuttgarter Kickers que va ser a Barcelona l'any 1914. I com la de l'home a qui es feia l'homenatge en el duel del 1954 contra l'Stuttgart i la del tècnic que va passar de tocar el cel a baixar a l'infern per una errada en una alineació el 1992. Quatre històries personals, amagades rere quatre partits del Barça contra equips de la capital de l'estat de Baden-Wuttemberg. Quatre històries a l'espera d'un cinquè protagonista, avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.