El penal més llarg del món

Tot estava preparat perquè el Barça s'assegurés la lliga 1984/85 a Alacant, una setmana abans d'aquell 24 de març històric. Visitava un Hèrcules relegat a les posicions de descens amb la possibilitat de convertir-se en campió, però va fer un dels pitjors partits de la temporada, i Schuster va cometre un penal innecessari quan faltaven tres minuts per al final que el local Cartagena va aprofitar per fer l'1-0 definitiu. «Va ser l'únic moment en la temporada en què ens va agafar la por, almenys a mi. Si no guanyàvem a Valladolid, ens podien començar a passar pel cap el segrest de Quini, aquella lliga que vam perdre després de no sumar ni un punt en les últimes cinc jornades, la lesió de Maradona...», recorda Rojo. Efectivament, els fantasmes del passat van visitar Zorrilla. Després d'un primer gol de córner de Clos, Mágico González va empatar. Alexanko va tornar a avançar el Barça en un altre córner, però quan només faltaven tres minuts per al final, l'àrbitre va assenyalar un penal inexistent a favor del Valladolid.

Aquesta vegada, però, Urruti va endevinar la intenció del mític davanter d'El Salvador i la seva aturada, a la dreta de la porteria, va donar el títol al Barça. Era la seva quarta temporada i aquella seria la seva única lliga, ja que el 1988 deixaria el club deixant pas a Zubizarreta. Dotze anys més tard, el 24 de maig del 2001, moriria en accident de trànsit. «Com a company era un fenomen. Tothom parla bé d'ell; era molt bromista, ell sol omplia el vestidor», recorden els companys.


Sánchez Arminio va assenyalar un penal inexistent en el 87', però Urruti va intuir el xut de «Mágico»

EL PARTIT

VALLADOLID
1
BARÇA
2
VALLADOLID:
Fenoy, Martín (Eusebio 81'), Richard, Enrique, Sánchez, Francis I, Yáñez, Aracil, López (José 85'), Mágico González i Minguela.
BARÇA:
Urruti, Gerardo, Migueli, Julio Alberto, Víctor Muñoz, Alexanko, Clos (Carrasco 87'), Schuster (Calderé 67'), Rojo, Archibald i Marcos.
GOLS:
0-1 (9') Clos. 1-1 (14') Mágico González. 1-2 (65') Alexanko.
ÀRBIT.:
S. Arminio.
T.G.:
Fenoy, Martín, Minguela
, J. Alberto, Migueli i Alexanko.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.