Benedito, la tercera via

Agustí Benedito s'autoproclama com l'alternativa al «continuisme arrogant» i a «les temptacions ‘galàctiques'»

Insisteix que no tindrà cap problema per superar el tall de les 2.100 signatures i insta el club a convocar la campanya el 14 de maig

«Volem una renovació profunda. El club ha d'estar a l'altura dels èxits de l'equip»
«Farem les coses bé en aquesta campanya i serem la proposta guanyadora»
EL MISSATGE
EL DESIG

Sense pressa però sense pausa. D'aquesta manera Agustí Benedito –el primer dels cinc aspirants a presentar la seva precandidatura– prepara el seu assalt a les eleccions del club. La falta de ressò mediàtic –els periodistes que van assistir a la presentació de la seva imatge oficial– no minva la moral d'un precandidat que es mostra convençut que té serioses possibilitats d'accedir a la presidència del Barça. Ahir, va reiterar que no tindrà cap mena de problema per aconseguir les 2.100 signatures que es precisen per continuar el procés electoral: «Puc dir que superarem aquesta xifra amb escreix i sense dificultats. Ens trobarem altres problemes, però aquest punt no serà cap obstacle. Puc dir que serem elegibles, perquè hem multiplicat suports i això és una de les nostres armes secretes.» En la seva compareixença, l'exmembre de la comissió social blaugrana va voler deixar clar que es desmarca tant de les tendències continuistes (les encapçalades per Jaume Ferrer i Alfons Godall) com també del grup que liderarà Sandro Rosell. Ho va fer, sense dir noms, però amb contundència cap als seus presumibles rivals en les urnes: «Volem una renovació de l'entitat que estigui a l'altura dels èxits esportius de l'equip. Som una alternativa al continuisme arrogant i a les temptacions galàctiques

Malgrat que no va voler revelar cap de les persones que l'acompanyaran en la seva cursa electoral, Benedito va donar algunes pistes: «Hi ha moltes hores de treball i la planificació la tenim feta. L'equip som molts, la candidatura la configurarem quinze persones i el que us puc avançar és que, bàsicament, hi haurà empresaris molt arrelats a la societat catalana.» Diu que no té previst presentar-los «de cop» i que els noms sorgiran «en el moment oportú». Va revelar que les eleccions estan molt més obertes del que la gent es pensa: «Els nostres estudis ens diuen que a 99 dies de la celebració, el 83% no tenen el vot decidit. És un repte difícil, però il·lusionat i sabem que si fem les coses bé, que les farem en aquesta campanya, acabarem sent la proposta guanyadora.»

També va instar que es convoqui oficialment la campanya. «Els terminis del procés el marquen els estatuts. El 14 de maig els precandidats hem de sol·licitar les butlletes i en 36 hores ens les han de facilitar. El club ha de moure peça.»

Roig espera repetir el triomf assolit amb Laporta

La consultora Xavier Roig i Associats –la mateixa que va contractar Laporta durant les eleccions del 2003 i també el 2008 quan va haver d'afrontar el vot de censura– i l'agència de publicitat El Paso van presentar ahir la imatge de campanya de Benedito. Es juga molt amb la imatge del candidat, amb les seves inicials (Alternativa Benedito) i amb els colors blaugrana i també el groc. S'editaran cartells amb diversos missatges. El d'ahir era prou eloqüent: «Posem al club a l'alçada de l'equip.» Roig, que també va ser assessor de comunicació de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, treballa de bracet amb Natalia Rodríguez, la directora de la campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.