BARÇA

Laporta canvia Godall per Ferrer

El president del Barça no accepta un possible pacte del seu amic amb Soriano

Vol només una candidatura continuista i donarà suport al vicepresident de patrimoni

Gir radical i inesperat en la junta directiva del Barça electoralment parlant. Després d'una llarga i tensa reunió mantinguda ahir, Alfons Godall, que ahir mateix havia obert la seva seu, deixarà de ser precandidat a la presidència del club perquè Joan Laporta, president i amic personal seu, li ha retirat el suport, i aposta ara per Jaume Ferrer, el directiu amb qui més enfrontaments ha mantingut en els últims mesos.

La pel·lícula d'aquests fets, que es podrien titllar de surrealistes i que han estat provocats en bona part perquè les enquestes continuen sent molt favorables a Sandro Rosell, és la següent. Laporta ha anat perdent confiança en Godall i en la seva manera d'actuar en les últimes setmanes i no accepta que l'actual vicepresident primer estigui disposat a pactar amb Ferran Soriano i, fins i tot, acabar cedint al president de Spanair la primera plaça del grup, bàsicament, perquè el president blaugrana no perdona que Soriano abandonés la directiva després de la moció de censura, una acció que el mateix Laporta va considerar un intent fallit de cop d'estat.

Godall ha volgut presentar un equip amb directius actuals, gent nova i amb la possible incorporació de Soriano, sense importar-li quin dels dos encapçalaria finalment el projecte, però Laporta ni n'ha volgut sentir a parlar. El president del Barça considera, a més, que el seu model només pot derrotar Rosell amb una candidatura continuista i no amb dues, que dividirien el vot. Perduda la confiança en Godall i amb el vicepresident primer també superat per la pressió, Laporta ha intentat convèncer Sala i Martín perquè encapçalés la candidatura, però aquest no ha volgut. El nom de Jan Boix també es va considerar, però la decisió final va ser la d'apostar per Jaume Ferrer i anar tots els membres de la junta a l'una.

Cap a casa.

Després d'aquesta decisió, Godall i Sala i Martín, els caps visibles de la candidatura que anava a encapçalar el primer, han demanat un període de reflexió per saber què faran, però aquest diari està en condicions d'afirmar que tots dos marxaran cap a casa i que gairebé segur no participaran del procés electoral. A qui sí que s'haurà d'empassar Ferrer és el director general del club, Joan Oliver. Laporta li va posar com una de les condicions per donar-li suport que Oliver es mantingués en el càrrec si ell guanya les eleccions. Un altre capítol en la lluita per la successió de Laporta escrit des de l'interior de la junta directiva. Segur que no serà l'últim. Hi ha qui encara no ha descartat un pacte final amb Soriano, sempre que el president de Spanair no en sigui el candidat.


Alfons Godall i Xavier Sala i Martín es retiraran gairebé segur del procés electoral

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.