«En un quart d'hora em posaré d'acord amb Guardiola»

Rosell està segur que el tècnic continuarà i diu que són bons amics

Si guanya, parlarà amb Txiki i farà fora Oliver de manera immediata

Parlant de Laporta, diu que mai hauria entrat en política presidint el club

FITXATGES DE VILLA I CESC
«Si Guardiola hi està d'acord i són fitxatges del club, estaran bé, però si són fitxatges electorals pagarem entre un 30 i un 50 per cent més del seu preu»
JOHAN CRUYFF
«Parlarem amb ell i veurem si li fa il·lusió. Si els socis volen que el seu nomenament sigui votat, ho portarem a l'assemblea»
EL BARÇA
«Si per a un el Barça és Cruyff, Catalunya i Unicef, per a mi el Barça és socis, Catalunya, solidaritat i
planter»
UZBEKISTAN
«És contradictori portar Unicef a la samarreta i fer negocis amb l'Uzbekistan. Si guanyen i existeixen aquests acords, els trencarem»

Sandro Rosell es va sotmetre ahir a un tercer grau per part dels mitjans de comunicació. Van ser 96 minuts de roda de premsa i més de 70 preguntes. El precandidat, que no parlava des del 2008, va avançar què farà, si guanya les eleccions, el dia 14 de juny. «A les 9 del matí, trucaré a Guardiola i parlarem. Tindrem molt en compte les seves opinions, perquè treballem en equip i necessitem consens.» Rosell va explicar que no té cap substitut per a Guardiola. «Estic segur que en un quart d'hora ens posarem d'acord», va dir, i va assegurar que no és veritat que no tinguin feeling: «Fa vint anys que sóc amic d'en Pep. Tinc una relació molt bona amb ell, però no vull que s'utilitzi això electoralment. Ningú l'ha d'utilitzar.» A més, va aclarir que quan deia que li agradaria que sigui el Ferguson del Barça, es referia al temps. Pel que fa a Begiristain, que en principi no hauria de continuar si Rosell és president, el precandidat no va aclarir res: «Pel que he sentit, sembla que ho vol deixar. No parlarem amb ell fins al dia 14 i veurem si les idees de les dues parts van pel mateix camí. Si marxa, tenim alternatives.» Amb qui sí que no compta gens Rosell és amb el director general, Joan Oliver: «No continuarà més de 24 hores. No hi pot ser una persona que ha utilitzat els diners dels socis per espiar els propis directius i sense que ho sabés, segons diuen, el president.»

El precandidat va parlar també de fitxatges. Va negar que hagi negociat amb Higuaín i va donar la seva opinió sobre les contractacions que vol fer Joan Laporta, tot i deixar la presidència, de jugadors com ara Villa i Cesc: «Si Guardiola hi està d'acord i és una decisió de club, estaran bé. No estaran bé si s'utilitzen com a arma electoral, perquè pagarem els jugadors a un preu més alt. Ens poden sortir un 30%, 40%, 50% més cars.»

També va tenir protagonisme en la roda de premsa Laporta, a qui Rosell encara té en estima, segons va dir: «No li tinc cap ressentiment, al contrari, li tinc una mica d'estima per tot el que vam viure junts.» Continua, això sí, dient que el portarà als tribunals per les acusacions que li va fer de voler vendre Ronaldinho al Chelsea per cobrar comissions. Va dir que si ell hagués estat Laporta el que mai hauria fet és ficar-se en política «sent el president del Barça» i no li va voler posar nota, cosa que sí que va fer amb Núñez i Gaspart: «No seria la mateixa nota per a Laporta ara que d'aquí a uns anys. Demano poder posar-l'hi d'aquí a uns anys. A Núñez li posaria una nota molt alta. Va incrementar el patrimoni del club que ara ha permès equilibrar balanços i va crear la Masia. Gaspart no tindria un zero, com ell mateix es posa. Rexach, per exemple, durant el seu mandat, va fitxar Messi.»

L'exvicepresident esportiu va reivindicar que ell també va ajudar a crear aquest equip, va negar que no volgués fitxar Eto'o i va recordar que va portar Pedro i Jeffren per 30.000 euros.

Una altra de les respostes esperades de Rosell era què passarà amb Johan Cruyff, nomenat president d'honor recentment per Laporta. «És un mite del barcelonisme. Parlarem amb ell i veurem si li fa il·lusió ser-ho. També escoltarem el soci i si vol que es faci una votació sobre aquest nomenament ho portarem a l'assemblea.» Un dels eixos del programa de Rosell és la major participació del soci en les decisions del club i, en aquest sentit, va dir que si guanyen, les assemblees es faran els mesos de setembre i octubre i en dia de partit, a més de prometre transparència en el repartiment d'entrades per a les finals. Rosell va lloar Laporta per haver fet fora del Camp Nou els violents i va assegurar que seguirà aquesta política i que s'ha reunit amb els nou grups d'animació que hi ha a l'estadi perquè s'uneixin.

Continuant amb la política social que vol aplicar si és president, va dir que no tallaran les altes de socis, però les regularan i que veu incompatible portar Unicef a la samarreta i fer negocis amb l'Uzbekistan: «És una contradicció. Si guanyem i hi ha acords, els trencaré.»

Per acabar, va titllar de «curiosos» els fitxatges de Keirrison i Henrique i va dir que el seu Barça seria «socis, Catalunya, solidaritat i planter» en resposta al Barça de Laporta, que seria «Cruyff, Catalunya i Unicef».

«Quina és la candidatura continuista?»

Tot i anar primer en les enquestes, Sandro Rosell no se sent favorit en aquestes eleccions. Creu que «la favorita sempre és la candidatura continuista, la que sigui», però irònicament va explicar que no sap quina és, amb un missatge a Ferran Soriano: «Estic pensant, però, que no sé quina és la continuista perquè hi ha hagut molts moviments. Van dir que hi van haver cops d'estat i no sé quantes més coses.»

Rosell també va descartar qualsevol tipus de pacte amb la resta de precandidatures, de les quals va dir que respecta: «El meu grup està molt treballat. Quan es pacta s'acaben fent conglomerats i després s'acaben desfent. Si ells (en referència a Ingla i Ferrer) s'uneixen, que sigui perquè tenen afinitats i els mateixos projectes, si no durarà cinc minuts.» També va dir que si guanya les eleccions espera posar fi a les divisions del barcelonisme: «Obriré la porta a tothom. Si alguns no volen entrar, no serà perquè jo no vulgui.»

«La caixa està buida»

El precandidat va assegurar que una de les coses que més el preocupen és la situació econòmica del club. Diu que «la caixa està buida i si fitxen jugadors abans de marxar incrementaran el deute» i va explicar com actuaran en cas de victòria el 13 de juny: «Hem estudiat les actes que el mateix club ha proporcionat i els números que presenta el club, i la situació econòmica no és bona. Amb política d'austeritat es pot solucionar.»

Rosell va dir que mostrarà transparència si és president: «No m'agrada l'expressió aixecar catifes. Es va utilitzar en algun moment i no em va agradar. El que puc dir és que farem una auditoria i informarem els socis de tota la veritat. Les despeses diverses han passat de 25 a 75 milions d'euros. S'han triplicat. Segur que ràpidament podem reduir entre 30 i 40 milions d'euros en aquest concepte.» No va voler especificar què són per a ell les despeses diverses.

«No vendrem patrimoni»

Rosell va ser clar quan va parlar de la remodelació del Camp Nou: «No farem el projecte de Foster, però no el farem ni nosaltres ni ningú, perquè no hi ha diners per pagar els 350 o 400 milions pressupostats. Ampliarem l'estadi i el projecte que tenim s'haurà d'aprovar en assemblea. Cobrirem els seients que estan a l'aire lliure i construirem un nou palau amb 12.000 espectadors, com diu la normativa, i un annex amb 2.000 o 3.000 places. Ho farem amb els diners que tinguem de reduir despeses i amb el que volem fer en aquesta zona oberta. Un hotel, restaurants, un gimnàs. Amb concessions que ens donaran els diners. Serà la casa del Barça, que ha d'estar a les Corts, no a Viladecans. No farem el Barça Park.» Va assegurar que no vendran patrimoni i que el futur del Mini dependrà dels pactes que hi hagi amb l'Ajuntament. Per al filial creu que si puja a segona divisió A, serà suficient condicionant un camp de la ciutat esportiva i jugant els grans partits al Camp Nou.

«Hem de tenir bona relació amb tothom»

Un dels eixos del programa de Rosell és recuperar la bona relació del Barça com a club amb totes les institucions. En aquest sentit, va explicar: «El Barça ha de tenir una relació cordial amb totes les institucions, sempre que ens respectin. També amb l'Espanyol, amb el qual tractarem de recuperar la relació que hi havia abans entre els dos clubs.» La relació es va trencar per un enfrontament entre Joan Laporta i Dani Sánchez Llibre que va començar quan Javier Saviola estava a punt d'anar cedit al club blanc-i-blau, però el president del Barça va preferir que el davanter argentí acabés jugant al Sevilla. S'ha parlat que en cas de victòria i per millorar les relacions amb l'Espanyol, Rosell podria perdonar el deute que el jugador blanc-i-blau Baena, procedent de les categories inferiors blaugrana, té amb el Barça després d'una sentència judicial. El precandidat va ser clar amb el que faria: «Farem el que digui el jutge que s'ha de fer.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.