S'obre la caça de la signatura

Rosell és qui més butlletes va demanar, seguit d'Ingla i Ferrer

Acusen Ingla de disposar d'un cens que el club no entregarà

Tots aquells que aspirin a presidir el Barça i a concórrer a les eleccions tenen temps fins a l'1 de juny per recollir les 2.095 signatures que els estatuts exigeixen per poder constituir una candidatura, un cinquanta per cent dels socis compromissaris de l'última assemblea. I ahir, els principals aspirants van passar per les oficines del club per recollir les paperetes que han de recollir les signatures de suport dels socis. Sandro Rosell va ser qui més en va sol·licitar (90.000), seguit de Marc Ingla (40.000), Jaume Ferrer (25.000), Agustí Benedito (20.000), Jaume Guixà (8.400), Santi Salvat (8.000) i Alexis Plaza (5.000). Els que ja tinguin les signatures necessàries, podran presentar oficialment candidatura a partir del dia 25, tot i que és possible que esgotin el termini reglamentari –l'1 de juny–, per oferir el màxim d'adhesions.

L'aspecte més polèmic de la jornada va ser el lliurament del cens. Rosell l'havia demanat al club amb la intenció de poder contactar directament amb als socis i d'informar-los dels seus plans de futur, però el director general, Joan Oliver, va argumentar ahir que els estatuts no preveuen aquesta possibilitat, ja que violaria la llei de protecció de dades. També es van referir a aquest tema altres precandidats com ara Jaume Ferrer i Agustí Benedito, que van acusar la precandidatura de Marc d'Ingla de tenir en el seu poder informació relativa a aquest cens. «Em consta que estan trucant als socis als telèfons particulars, perquè amics meus i coneguts n'estan rebent trucades. No sé d'on treuen el cens, però nosaltres no el tenim», va explicar Ferrer. Segons el vicepresident de patrimoni, aquesta circumstància podria desvirtuar el procés electoral: «Nosaltres preferiríem que tots tinguéssim el cens, però si la junta decideix que no ha de ser igual per a tothom... El que no em sembla bé, és que no tots lluitem amb les mateixes armes.» Agustí Benedito va subscriure aquesta mateixa opinió i també va criticar que les candidatures d'Ingla i Ferrer tinguessin punts d'informació dins les instal·lacions del Camp Nou durant el Barça-Valladolid. Des del grup d'Ingla, es van defensar desviant el discurs cap a Rosell: «El que diu no s'ho creu ni ell, perquè no es correspon amb la que ha estat la seva posició en els últims anys. És un oportunista», va explicar Albert Vicens, un dels homes forts de la seva precandidatura.

LES DADES

Les signatures
2.095
signatures hauran de presentar els aspirants per constituir-se en candidatura.
Paperetes recollides
60.000:
Sandro Rosell
40.000:
Marc Ingla
25.000:
Jaume Ferrer
20.000:
Agustí Benedito
8.400:
Jaume Guixà
8.000:
Santi Salvat
5.000:
Alexis Plaza
Calendari electoral
17-24 de maig:
Recollida de signatures dels precandidats.
25-1 de juny:
Presentació de les candidatures aspirants.
4-11 juny:
Campanya electoral.
12 de juny:
Jornada de reflexió.
13 de juny:
Dia de votacions.

Els aspirants de la junta actual dimitiran dilluns

Els directius de la junta actual que vulguin formar part d'alguna precandidatura tenen fins al 25 de maig per dimitir, segons marquen els estatuts, i tenen previst fer-ho en la junta que hi haurà dilluns vinent. Serà el cas d'Alfons Godall, membre del grup de Marc Ingla, i de Jaume Ferrer, Jordi Torrent, Joan Boix, Rafa Yuste, Albert Perrín, Josep Anton Colomer, Patrick Auset, Maria Elena Fort, Alfonso Castro i Magda Oranich, de la llista continuista. Jacint Borràs, que també dóna suport a Ferrer, podria mantenir-se en la junta fins al 13 de juny.

Estrada i Liñán, toc folklòric de les eleccions

El lliurament de paperetes va escenificar el toc folklòric de les eleccions. Francesc Liñán i Ferran Estrada, que cada quatre anys –cada sis, a partir d'ara– solen reclamar el seu minut de glòria aprofitant el procés electoral, van exercir el seu dret com a socis i van recollir les 5.000 butlletes que el club dóna de manera gratuïta. A partir d'aquesta quantitat fixa, els precandidats han de pagar totes les paperetes sol·licitades: adquirir-ne 60.000 –les de Sandro Rosell–, per exemple, suposa haver de pagar poc menys de 1.500 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.