Barça

La premsa tanca la trilogia de «L'entorn»

Àlex Santos presenta «L'entorn. El circ mediàtic del Barça», sobre la relació dels mitjans amb el club

El fenomen que Johan Cruyff un dia va anomenar entorn queda exhaustivament analitzat en la trilogia que ha escrit el periodista Àlex Santos. Ahir es va presentar el tercer volum, L'entorn. El circ mediàtic del Barça, que està dedicat íntegrament a la relació entre els mitjans de comunicació i el club blaugrana. L'autor, acompanyat de Pep Riera, el director d'El 9 i de la col·lecció Fora de Joc de Cossetània Edicions, i l'editor Jordi Ferré, va afirmar que «el llibre és un assaig que parla dels periodistes, però, sobretot, de les empreses propietàries del mitjans». Santos opina que «els mitjans de comunicació sempre han volgut i voldran tutelar el Barça».

«En la trilogia que ha escrit l'Àlex Santos s'explica el gran fenomen social i esportiu que conformen el Barça i el seu famós entorn», va afirmar Riera, en relació amb el volum que es va presentar i que completa L'entorn. Joan Laporta en la lluita pel poder i L'entorn. Rere les passes del nuñisme. Riera també va dir que potser encara no se sap ben bé què és exactament l'entorn, perquè és «un ens molt difús i canviant», però que amb la trilogia completa sí que «és un fenomen molt ben analitzat i fixa el que és el Barça dels últims 30 o 40 anys».

La presentació va reunir tres dels quatre candidats a la presidència del Barça, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.