Cop de puny al Bernabéu

El Barça guanya el Reial Madrid gràcies a dos gols de Leo Messi

Ronaldo es desespera davant la passivitat del seu equip

L'equip de Guardiola ha controlat pràcticament la totalitat del partit

Mourinho torna a apostar pel mateix esquema tàctic de la final de la Copa del Rei, amb Pepe al mig del camp i sense davanter centre

L'àrbitre expulsa amb vermella directa Pinto, Pepe i Mourinho

El Barça ha guanyat aquest dimecres a la nit l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions davant del seu etern rival, el Reial Madrid, per 0 a 2, gràcies a dos gols de Messi. Amb aquest gran resultat, el Barça ha encarrilat l'eliminatòria, que haurà de sentenciar dimarts que ve al Camp Nou.

Davant les lesions dels últims dies de jugadors importants com Adriano, Maxwell i Iniesta, Guardiola ha presentat una alineació de circumstàncies, especialment en la defensa, on Mascherano ha tornat a jugar de central i Puyol, de lateral esquerra. Al mig del camp, Keita ha substituït Iniesta.

Així doncs, a la porteria ha jugat Victor Valdés; a la defensa Piqué i Mascherano a l'eix, i Alves i Puyol als laterals; al mig del camp, Xavi i Keita, amb Busquets de mig centre defensiu; a la punta d'atac, el trident habitual en els partits assenyalats, Pedro, Villa i Messi.

Per la banda contrària, Mourinho ha tornat a apostar pel mateix esquema tàctic de la final de la Copa del Rei, tot i que amb alguna variació per les baixes de Carvalho, per sanció i Khedira, per lesió. Així doncs, ha fet sortir a la porteria ha jugat Casillas; Ramos s'incorpora a l'eix de la defensa amb Albiol i Arbeloa i Marcelo, als laterals; Pepe ha tornat al mig del camp acompanyat per Xabi Alonso i Lass; a la davantera, Cristiano Ronaldo, Ozil i Di Maria. Mourinho ha tornat a deixar a la banqueta els seus tres davanters centres, Benzema, Adebayor i Higuain.

Els primers minuts del partit, els dos equips han sortit amb moltes precaucions i molta lentitud. El Reial Madrid ha cedit el control de la pilota a l'equip rival, amb un mig del camp de caire molt defensiu amb l'objectiu de destruir el joc de toc del conjunt blaugrana i d'aquesta manera aprofitar qualsevol pèrdua de pilota dels de Guardiola per sortir ràpidament al contraatac. Per l'altra banda, el Barça ha començat fent circular la pilota al mig del camp sense gaires riscos per no perdre una pilota i evitar d'aquesta manera el mortífer contraatac de Cristiano Ronaldo i Di Maria.

Amb aquest domini abassegador, el Barça no ha tardat a tenir les primeres ocasions de gol. Al minut 10, Villa ha enviat un xut creuat que ha fregat el pal de la porteria de Casillas. Al minut 24, Xavi ha tingut la millor oportunitat de la primera part. Messi li ha enviat una pilota a l'esquena de la defensa, que el de Terrassa ha xutat i Casillas ha aturat amb una gran intervenció.

Davant el domini aclaparador del Barça, Cristiano Ronaldo ha començat a gesticular i a cridar els seus companys per la passivitat del seu equip. De fet, la primera oportunitat del conjunt blanc no ha arribat fins a les acaballes de la primer part, quan Ronaldo ha etzibat un xut des de fora l'àrea que Valdès ha aturat.

Quan els jugadors marxaven al túnel de vestidors, s'ha produït una picabaralla entre Keita i Arbeloa, al qual s'han afegit altres jugadors dels dos equips i l'arbitre ha expulsat amb vermella directa el porter suplent del Barça, Pinto.

A la segona part, Mourinho ha canviat Ozil per Adebayor, amb l'objectiu de trobar una referència i molta més profunditat a la seu atac. I el Madrid ha començat a pressionar amb més intensitat la defensa blaugrana. Això ha propiciat que Busquets perdés tres pilotes seguides, fet que ha provocat cert perill a la porteria blaugrana.

Al minut 60, Pepe ha estat expulsat amb vermella directa després d'una planxa a la cama d'Alves. Com a conseqüència d'aquesta jugada, Mourinho també ha estat expulsat per protestar la decisió arbitral.

Davant d'aquesta situació de superioritat numèrica, el Madrid ha reculat les seves línies i el Barça ha tornat a controlar el partit, tocant i tocant la pilota i esperar que arribés l'oportunitat per marcar el primer gol. Al minut 67 ha arribat el primer avís. Casillas ha aturat un xut enverinat de Villa i el rebuig ha arribat a Pedro que ha rematat amb el cap fora amb la porteria buida. Gran oportunitat.

Però ha arribat al minut 76. Gran internada de Afellay, superant fàcilment Marcelo, que ha centrat la pilota a Messi, que l'argentí ha enviat al fons de la xarxa per sota les cames de Casillas. Gol.

El Madrid estava molt tocat i el Barça ha continuat amb el guió establert, tocar i tocar la pilota fins a tenir l'ocasió de gol que pràcticament sentenciés l'eliminatòria. I al minut 86, Messi s'ha desfet de tres defenses i ha creuat la pilota al fons de la xarxa davant la pressió de Casillas i Ramos. Golàs, final del partit i probablement de l'eliminatòria.