Barcelona, tercera ciutat més feliç del món gràcies al Barça

Una consultora internacional diu que Barcelona és la tercera ciutat més feliç del món gràcies al Barça

Umberto Eco analitza en el llibre El vertigen de les llistes l'obsessió humana de classificar la realitat a través dels rànquings i, així, d'alguna manera, transformar-la. L'obra és una viatge per la història, la qual cosa ens permet adonar-nos que les llistes no són una moda contemporània, tot i que actualment hi ha la necessitat d'establir classificacions de tot i, de passada, inventar-se apartats desconeguts fins ara. Com la idea de la consultora dels Estats Units GfK, que a partir de preguntes a deu mil persones de vint estats diferents ha pretès establir quines són les ciutats «més felices del món». Una feina que s'entreveu titànica, tant com establir què implica ser feliç, una pregunta que ha motivat una infinitat de treballs filosòfics però que a GfK no ha costat gens de respondre. «Una ciutat feliç és aquella on la festa no s'acaba mai», van sentenciar.

Valoracions a banda, és coherent que, a partir d'aquesta premissa hagi estat Rio de Janeiro la guanyadora. La ciutat del carnaval més famós del planeta ha superat l'australiana Sydney, segona, i Barcelona, tercera. La capital catalana ha pujat al podi del curiós informe gràcies a tres aspectes decisius per GfK: el clima càlid, la cultura animada i el fet de tenir a la ciutat el millor equip del món. La referència al Barça és tan important, que la revista Forbes va il·lustrar la notícia amb una foto de la rua que va fer l'equip de Guardiola quan va tornar de Roma, on va guanyar la lliga de campions. L'autor de l'informe es diu Simon Anholt, i va parlar de Barcelona com «la clàssica ciutat mediterrània». Va esmentar-ne més virtuts, com ara «la bellesa de la ciutat i dels seus voltants, i també les oportunitats que ofereix per viure-hi i per als negocis, que constitueixen un fantàstic estil de vida». Per acabar, argumenta que a Barcelona «no hi ha estrès a l'hora de portar els fills a la millor guarderia: les públiques són boníssimes i són a prop»; un comentari final que sens dubte provoca més d'una veu de desacord.

Madrid és al sisè lloc de la classificació. «La seva vibrant cultura i l'alt nivell de vida de la ciutat» són els dos arguments d'Anholt sobre la capital espanyola. Una sentència que oblida l'element galàctic de la ciutat, el Real Madrid de Florentino. A Madrid el futbol no dóna la felicitat, sempre segons GfK.


De Madrid, en el sisè lloc, l'informe destaca «la cultura vibrant» i «l'alt nivell de vida»; cap al·lusió al futbol

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.