1a CATALANA

POBLE SEC

Raducanu torna a Catalunya i juga al Poble Sec

Després de voltar pel món, l'exdavanter romanès de l'Espanyol es vol establir aquí

Ha fitxat pel Poble Sec per deixar-se veure i espera que un equip superior confii en ell

6
GOLS
en cinc partits ha marcat Radu en un Poble Sec que ha fet 13 punts dels 15
«El seu advocat el va oferir a diversos clubs, però ningú es va creure que Radu vindria; jo sí»
«M'és igual jugar a primera o aquí, el respecte al ‘mister' i als companys és el mateix»
«És el primer que arriba, el que s'esforça més i el que està salvant els partits tot sol»
«El Poble Sec és un trampolí per a Radu, no serem un fre i li posarem totes les facilitats»

Claudiu Raducanu ha tornat a Catalunya. Només s'hi va estar cinc mesos, jugant a l'Espanyol l'any 2004, però molts aficionats al futbol encara el recorden. Després de cinc anys fent voltes pel món, ha decidit tornar per establir-se aquí, i de moment està jugant a primera catalana en el Poble Sec. La intenció del seu representant és trobar-li un equip adient a la seva categoria futbolística –diuen que podria jugar a segona A–, però fins que no s'obri el mercat d'hivern ha acceptat jugar en el Poble Sec. Pedro Venero, president d'aquest club barceloní, explica com va arribar Raducanu: «El seu advocat i representant també és l'advocat de les meves empreses. Ell va oferir Radu a diversos equips, però ningú es va creure que realment vindria; en canvi, quan el meu amic me'l va oferir li vaig dir que sí, i al cap de pocs dies ja va estar aquí.» L'internacional romanès, tot i haver jugat tres partits de Champions i vuit de UEFA amb l'Steaua de Bucarest –amb el qual va ser pitxitxi de primera dos cops–, ha encaixat perfectament en la dinàmica d'un equip completament amateur. «Aquesta era la meva por», explica el tècnic Òscar Sanchís, que afegeix: «La por va desaparèixer quan el vaig veure en el primer entrenament, està molt bé de forma i, de fet, és el primer que arriba als entrenaments, és el que s'esforça més i ens està solucionant els partits ell solet, i això està esperonant els altres companys; a més, tot i la seva categoria en cap moment ens ha exigit res, ni al club ni a mi, és un més en l'equip.»

Claudiu Raducanu és un home tímid, que es defensa amb un castellà magre però que tenia molt clar que volia tornar a Catalunya per comprar-se un pis per quan es retiri. I per quan això passi, el president del Poble Sec ja està donant voltes a una idea que l'engresca, que seria muntar l'escola de futbol Raducanu. I això només és una mostra més que en el mes i mig que fa que el romanès és en aquest club modest ja s'ha posat tothom a la butxaca amb el seu caràcter, i els seus gols.


PEDRO VENERO


RADUCANU


ÒSCAR SANCHÍS


PEDRO VENERO

LES DADES

Claudiu Nicu RADUCANU
Data i lloc de naixement: 3-12-1976. Craiova (Romania).
TEMPORADA
EQUIP / PARTITS (GOLS)
94/00
Craiova
51 (15)
00/04
Steaua Buc.
106 (58)
03/04
Espanyol
11 (3)
04/05
A. Bielefeld
5 (0)
05/06
Vaslui (Rom.)
15 (01)
05/06
Guangzhou (Xina)
17 (9)
06/07
N. Salamina (Xip.)
8 (1)
07/08
Sorrento (It.)
0 (0)
07/08
Univ. Cluj (Rom.)
9 (0)
08/09
Lankaran (Azerb.)
9 (1)
09/10
Poble Sec
5 (6)

Aquella allau al Madrigal amb el seu primer gol

El debut de Raducanu amb la samarreta de l'Espanyol va ser d'allò més accidentat, i ell no ho oblidarà mai. Va ser el 2 de febrer del 2004, al camp del Vila-real; Radu va sortir a la meitat de la segona part i va marcar el gol de la victòria en els últims minuts. «Al final del partit Pochettino em va dir anés a saludar els aficionats i els vaig llançar la samarreta...», i la grada del Madrigal va cedir i uns quants aficionats van caure (foto). «Per sort no va passar res greu, però em vaig espantar, no ho vaig tornar fer.» Aquell va ser un any difícil per a l'Espanyol (03/04), va començar Javier Clemente i va salvar l'equip Luis Fernàndez. «L'Espanyol no podia baixar a segona, és un equip de primera», apunta Radu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.