El Catalunya-Argentina no serà un partit més

Aquest matx ha de ser el primer d'una nova era de la selecció amb Cruyff

A banda del debut de l'holandès, hi haurà els millors jugadors catalans

A les baixes importants en la llista argentina s'hi afegeix el dubte de Messi

Per a aquells catalans que es creuen de debò la selecció catalana, no importa ni el rival ni la convocatòria catalana. Per a aquests, la selecció és una qüestió de militància i constància, i acudeixen a la cita sense fixar-se en els condicionants externs. Però, per desgràcia per a aquests aficionats, no n'hi ha prou per omplir el Camp Nou. És per aquest motiu que la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha jugat fort per mirar de convèncer més catalans perquè se sumin a la causa.

Per començar, han contractat, a cost zero, el millor seleccionador possible, Johan Cruyff, i l'han convençut que torni a una banqueta després de tretze anys d'abstinència voluntària. El segon pas va ser contractar un rival del màxim nivell per al debut d'El Flaco amb la selecció, i l'escollit ha estat l'Argentina de Diego Armando Maradona i de Leo Messi. La llàstima és que la sanció de la FIFA de dos mesos al Pelusa farà que no pugui seure avui a la banqueta del Camp Nou, i que la presència de Leo a hores d'ara és força dubtosa.

El tercer esforç que ha fet la federació per animar l'afició catalana és que Cruyff i Òscar Garcia fessin la millor convocatòria possible. Feia molt temps que els millors jugadors catalans de l'actualitat no es podien reunir en un mateix equip, a excepció de Cesc Fàbregas, que mentre jugui a Anglaterra mai podrà venir a jugar per Nadal. Així, sis jugadors que aquest cap de setmana han estat proclamats campions del món amb el Barça, avui vestiran la samarreta de Catalunya –una samarreta especial i exclusiva per a aquest partit.

Primera trobada, avui a la una.

La presència de Xavi ahir a Zuric en la gala de la FIFA i de la resta de catalans del Barça a Kuwait jugant un amistós, va impedir el tradicional entrenament de la selecció catalana el dia abans del partit. No serà fins avui a la una del migdia que els 18 jugadors catalans convocats –sense Cesc, ni Gabri ni Crusat– que es reuniran per primer cop amb Johan Cruyff i Òscar Garcia a l'hotel Plaza de Barcelona, on dinaran plegats i cap a les sis de la tarda es desplaçaran fins al Camp Nou. «No sé quin equip faré jugar, perquè fins dimarts [avui] no sabré com arriba cadascú, però el que és segur és que tots els que vinguin jugaran», deia diumenge Cruyff. I és que oficialment avui no hi ha hagut cap més baixa per lesió, però podria ser que Piqué arribés de Kuwait amb molèsties. Podria ser que avui hi hagués alguna baixa més, però això no és el que importa avui, avui és el dia de la selecció.


Fins ahir s'havien venut només 40.000 entrades, cosa que fa preveure que el Camp Nou no s'omplirà

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.