La Pobla supera de forma contundent la Rapitenca i encarrila la salvació

Va jugar 70 minuts amb un home menys i es va sobreposar amb tres gols

L'equip del Montsià es complica moltíssim la permanència

Santi Coch
TÈCNIC DE LA POBLA
«El partit se'ns ha posat molt bé, però amb l'expulsió i el gol de la Rapitenca s'ha complicat. En aquest context, havíem de tenir
la possessió de la pilota,
l'hem controlada i ha donat
el seu resultat»
«Hem lligat la permanència virtual però necessitem
tres punts més per assegurar-nos-la. L'equip està responent i en el tram que queda espero fer com en la primera volta i obtenir més punts»
Jordi Fabregat
TÈCNIC DE LA RAPITENCA
«El marcador no reflecteix
el que hem fet al camp.
Tot i la derrota no podem angoixar-nos i hem de lluitar fins al final per eludir el descens directe»
«Amb les urgències del fet d'estar a baix, ens ha faltat tranquil·litat i la pausa
que el joc necessita»
«Tot i l'expulsió de Sergio, el parit ha estat d'onze homes contra tretze»

La Pobla va acabar el duel de la demarcació amb un sospir de tranquil·litat després de superar amb autoritat una Rapitenca que continua encallada i en una situació límit, conscient que la permanència, si aconsegueix eludir-la de forma directa, dependrà de factors que s'escapen del seu control.

El futbol és també estats d'ànim i ahir va quedar ben palès. El filial del Nàstic va demostrar que té pasta d'equip de tercera divisió i, amb serenitat, confiança i l'encert necessari, va vèncer una Rapitenca precipitada, guiada més pels nervis que genera la urgència que no pas per una idea concreta de futbol. I això que després d'encaixar un gol matiner de Virgili (11'), que va aprofitar una indecisió defensiva visitant, els blaus van aconseguir l'empat quan millor es trobaven els de casa. Gilabert va ser l'encarregat de fer-lo, transformant un penal que va suposar l'expulsió de Sergio.

Era el minut vint i les coses pintaven prou bé per al conjunt blau. Però en lloc d'aprofitar la seva superioritat numèrica va desaparèixer. Va abusar del joc directe i no va inquietar una Pobla que, amb un home menys, es va esperonar i va acaparar les ocasions de perill sense arribar a ampliar l'avantatge abans del descans. Els gols, doncs, van arribar un cop l'àrbitre va assenyalar la represa.

L'encert marca la diferència.

Era impossible que la segona part comencés més alineada als interessos de la Pobla. I és que els grana es van tornar a posar al capdavant en el minut u amb un gol de Ton, que va aprofitar una assistència mil·limètrica de Virgili –el del Catllar ha recuperat l'instint que el caracteritza– per batre Rafa. Amb el 2-1 el filial del Nàstic va acaparar la pilota i va fer-la seva. Tot i això, la Rapitenca va tenir un parell de bones ocasions: un gol d'Edu Aguilar anul·lat per un rigorós fora de joc i una rematada molt desviada del mateix Aguilar (60'), que es trobava en una situació immillorable per empatar.

L'equip grana, en canvi, va aprofitar les poques aproximacions que va protagonitzar per deixar el partit dat i beneït. Denís va encarrilar la victòria amb una precisa rematada de cap (69') i Virgili va segellar-la amb un xut sense angle que Pere no va poder refusar (80'). Després, la Rapitenca va mostrar el seu orgull i va continuar buscant la porteria defensada per Yelco. Ho va fer amb més cor que cap, l'encert va continuar donant-li l'esquena i no hi va haver manera de canviar el 4-1 amb què va acabar el duel. Un resultat que permet a la Pobla deixar gairebé segellada la permanència en la tercera divisió.

LA POBLA DE MAFUMET
4
RAPITENCA
1
LA POBLA DE MAFUMET:
Sergio, Chechi, Vivó, Denís, Fernando (Yelco, 20'), Cristino, Roca, Ñoño, Aleixo (Alfons, 45'), Ton Alcover (Llobet, 81') i Virgili.
RAPITENCA:
Rafa, Subi (Joab, 24'), Dídac, Pere, Villa, Sergi Grau, Efrén (Sergi José, 74'), Hugo Espinosa, Callarisa, Raúl Teixidó (Edu Aguilar, 53') i Gilabert.
GOLS:
1-0 (11') Virgili. 1-1 (20') Gilabert, de penal. 2-1 (46') Ton Alcover. 3-1 (69') Denís. 4-1 (80') Virgili.
ÀRBITRE:
Cardosa Montesinos.
T.G.:
Als locals Denis i Virgili; i als visitants Callarisa, Efrén i Joab.
T.V.:
Al porter local Sergio (20'), directa; i als visitants Hugo (93') i el tècnic Jordi Fabregat (81'), directa.
ASSISTÈNCIA:
Uns 400 espectadors.

Fabregat carrega contra els àrbitres i denuncia que se sent perseguit

Després del partit Jordi Fabregat va denunciar que l'arbitratge va «perseguir de forma premeditada la Rapitenca». L'entrenador va afirmar: «L'actuació de l'àrbitre ha condicionat el partit totalment i aquest mateix col·legiat ens va prendre els tres punts a Benavent.» Fabregat es va mostrar enfadat i va sentir-se «agredit psicològicament pel tracte rebut per part d'aquest col·lectiu». El tècnic va afirmar que aquest tipus d'actuacions, «contra la figura de Jordi Fabregat i els equips que entrena, és reiterativa». De fet, va voler denunciar que «en el partit contra el Reus, l'àrbitre va falsejar l'acta, fent-hi constar insults que no van existir». D'altra banda, centrant-se en la repercussió de l'arbitratge en el matx d'ahir, va considerar que «tots els gols de la Pobla estaven precedits de faltes o gols anul·lats a la Rapitenca i, a més, en l'inici es va cometre un penal no assenyalat per mans dins l'àrea a favor de la Rapitenca».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.