3a DIVISIÓ

Lliçó magistral del Llagostera a Palamós

Els visitants minimitzen el Palamós i guanyen el derbi amb total autoritat

Tres gols psicològics (3', 40' i 51') van deixar el duel sentenciat molt aviat

Apàtics i bloquejats, els locals van ballar al ritme que va marcar el rival

Quique Yagüe
ENTRENADOR DEL PALAMÓS
«He vist el Llagostera moltíssimes vegades aquest any i és el millor partit que han fet amb diferència»
«S'ha d'analitzar tot i pensar que acabem de jugar tres partits en pocs dies. A més, tot ens ha sortit malament»
«Respecto l'opinió del públic i els crits de desaprovació. Estan en el seu dret»
«El més important és recuperar psicològicament l'equip i sumar tres punts que crec que ens donarien la salvació definitiva»
Oriol Alsina
ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA
«Si haguéssim jugat més partits com el d'avui segurament tindríem força més punts i estaríem força més amunt»
«La veritat és que ens ha sortit tot bé. Hem començat marcant, hem fet aviat el 0-2, s'han quedat amb deu i se'ls ha lesionat Duran»
«M'alegro pels dos gols de David Costa. S'ho mereixia. Està amb nosaltres des de preferent i és la nineta dels meus ulls»

El Llagostera va fer miques el Palamós en un derbi que només va tenir color visitant i que va acabar amb l'afició mostrant la seva desaprovació al joc de l'equip de Quique Yagüe. Realment va ser un duel desigual. El 0-4 n'és la mostra més palpable, però també ho va ser el futbol que van desplegar els uns i els altres. El Llagostera va tenir una possessió de pilota altíssima i gairebé sempre la va jugar amb criteri, de vegades amb llargues combinacions que van provocar els olés, irònics, del sector de la Penya Sport. El Palamós, en canvi, es va ennuegar amb la pilota als peus i va tenir una autèntica feinada per lligar tres passades seguides.

Segurament hi va tenir força a veure que el Llagostera va marcar el 0-1 en la primera aproximació. Va ser una assistència de Guitart a David Costa, que va creuar la pilota ala porteria. La lesió de Jaume Duran –substituït en el minut 16– tampoc no va ser un bon presagi. Ni l'errada de Gimeno, que hauria pogut fer l'1-1 però va fallar quan tenia tota la porteria per a ell (34'). Abans, Bayona havia salvat amb la punta dels dits una vaselina de David Costa (23'). El partit es va decidir al final de la primera part i el començament de la segona. Unes mans de Salvanyà que l'àrbitre va interpretar com a penal va significar el 0-2, de Guillem.

Després de la represa, tot se'n va anar en orris de seguida per als locals. Primer, Gimeno va veure la segona groga i se'n va anar al carrer. I tot seguit, David Costa va aprofitar l'assistència d'un motivadíssim Vichu (s'enfrontava al seu exequip) per marcar el 0-3. Sense cap argument que fes pensar en la reacció –Quique Yagüe va mirar la resta del partit callat i assegut a la banqueta–, el Palamós va abaixar el cap i el Llagostera encara va furgar més en la ferida amb el 0-4: Bayona va salvar un un contra un amb Revert, però Vichu, molt atent, no va perdonar.

PALAMÓS
0
LLAGOSTERA
4
PALAMÓS:
Bayona, Siscu, Salvanyà (Quintanilla, 46'), Charcos, Gimeno, Síria, Cornellà, Jaume Duran (Marc Pujol, 16'), Marc Vila, Joel Murcia i Hornuss.
LLAGOSTERA:
Ureña, Aymar, Banal, Vallho, Mir (Celaya, 76'), Plaja, Guillem Cornellà, David Costa (Almendros, 83'), Vichu, Quim Boadas i Guitart (Revert, 70').
GOLS:
0-1 (3') David Costa. 0-2 (40') Guillem Cornellà, de penal. 0-3 (51') David Costa. 0-4 (88') Vichu.
ÀRBITRE:
Pérez Fuentes.
T.G.:
Als locals Salvanyà i Marc Pujol, i als visitants Aimar, David Costa i Plaja.
T.V.:
Per doble amonestació a Gimeno (49'), del Palamós.
INCIDÈNCIES:
Uns 500 espectadors en partit decretat per la directiva com a jornada econòmica. La Penya Sport va dedicar càntics a la llotja demanant que els tornessin els 5 euros que havien pagat per entrar.

David Costa marca dos gols al Palamós per segona vegada

Nascut a Palamós, David Costa no ha jugat mai amb l'equip del seu poble, però ahir li va fer la guitza per segona vegada. Fa quatre temporades, com a jugador del Palafrugell, ja va ser protagonista amb dues dianes en el 0-4 que el conjunt palafrugellenc va signar al Nou Municipal, resultat que, a més, va significar la destitució de Rubi com a entrenador. Ahir va tornar a marcar dos gols (el jugador del Llagostera no sucava des de la primera volta) a l'equip que sempre diu que el vol fitxar però que mai ho acaba fent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.