BÀSQUET / ACB

Sito va recuperant jugadors

El DKV Joventut escombra l'Alacant i ho aprofita per recuperar un Sonseca estel·lar

Al descans, el partit ja estava sentenciat (60-40) i el segon temps va ser de tràmit

Sito Alonso
TÈCNIC DEL DKV JOVENTUT
«Jugant estem disfrutant, però això no pot fer conformar-nos; si parem ens atropellen»
«Per mi, la defensa en algun moment ha estat malament»
«Hem assentat una base de treball i podem anar a Màlaga amb confiança»
«Pere Tomàs ha tingut una actuació estel·lar, està en un moment molt bo»
Mario Fernández
BASE DEL DKV JOVENTUT
«Estem treballant molt dur per aconseguir que els pivots també estiguin en un bon moment; no hi ha secret: treball i més treball»
«Estem amb confiança i això es nota quan juguem»
EL PITJOR
«BASKET-AVERAGE»
Podria haver guanyat de més, un fet que pot ser clau per a la copa
EL MILLOR
EL CANELL DE TRIPKOVIC
Va fer 6/7 triples en el segon quart; talent, talent i més talent del serbi

Sense contemplacions. El DKV Joventut va solucionar per la via ràpida el seu compromís contra l'Alacant. Els verd-i-negres són conscients que no poden tenir més errors i que guanyant el que els queda a casa tenen el bitllet per la copa assegurat. Però ja han tingut l'ensurt del Manresa, que els pot posar problemes si tenen una altra patinada. Ara, els queda jugar ara contra el Guipúscoa (30 de desembre) i el València (10 de gener). A més, entremig tenen possibilitats de fer un pas definitiu si guanyen a Màlaga o a Santiago de Compostel·la. Els verd-i-negres, això sí, hi arriben en el millor moment de la temporada. Com a mínim quant a confiança. L'únic però que se li pot posar a la Penya és que podria haver guanyat de més punts, ja que en cas d'empat a victòries amb algun altre equip al final de la primera volta, quan es decideixen els equips que van a la copa, el fet de tenir un millor balanç de punts és el que decidirà.

L'Alacant continuarà un any més sense trencar l'estadística a Badalona, on no ha guanyat mai. I tampoc va trencar l'altra estadística negativa: no ha vençut encara fora de casa. I va quedar ràpidament clar el motiu. Els d'Óscar Quintana, amb una plantilla veterana, no va aguantar el ritme d'una Penya on cada cop hi ha és equilibri entre el joc interior i exterior, tot el contrari del que passava a principi de la temporada, que es depenia de l'encert en els triples. Ahir va ser dels dies en què el tir va entrar tant l'exterior com l'interior. I així es pot explicar com la Penya va arribar al descans havent anotat 60 punts i amb el partit trencat (60-40). S'havia trencat després d'uns primers minuts d'igualtat (15-14), però gràcies a l'encert d'un Pere Tomàs espectacular que està en el seu millor moment de la seva carrera. Al seu costat, Sonseca agafava el relleu de Bueno, que ahir li va tocar descansar després d'unes darreres actuacions impecables, i Clay Tucker, que va veure la cistella com una piscina. A ells s'hi va afegir el xou de Tripkovic en el segon quart. Katelynas, un dels referents de l'Alacant, ja havia marxat al vestidor amb el nas trencat per culpa d'un cop amb Tucker. Precisament, el nord-americà fa dues setmanes ja havia trencat el nas a Güler, base del Besiktas, amb un cop involuntari.

El segon temps va ser totalment intranscendent i la intensitat i el ritme va anar baixant. La Penya va cometre força errors defensius en les penetracions de l'Alacant, que jugava amb quatre petits oberts i buscava trencar la zona cada vegada. Eyenga només va jugar un segon perquè arrossegava molèsties físiques i Koffi va tornar a jugar després d'alguns partits. La Penya va ser capaç de superar amb nota una altra prova de foc contra un equip sense pressió i arribarà a Màlaga descansat i amb la confiança del joc i els resultats.

Rècord de Tripkovic: 23 punts en un quart i 6/7 triples amb Ribas d'espectador

El serbi de la Penya va sortir al final del primer quart i va jugar 1:54 sense anotar cap punt. Però Uros Tripkovic va fer una exhibició de rècord en el segon quart. El serbi va fer una sèrie de 6/7 triples en aquests 10 minuts del segon quart, a més d'1/2 de dos, 3/4 lliures i 22 de valoració. Una actuació espectacular. Per altra banda, Hernández Sonseca va valorar 28. Fins ara el seu millor partit havia estat al Blaugrana (11 punts, 5 rebots i 13 de valoració).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.