XXXI TORNEIG DE L'HOSPITALET

Júnior de futur i de present

Valanciunas, MVP indiscutible a l'Hospitalet, juga en la primera divisió lituana amb el Perlas

El pivot (2m10) ha acabat amb unes mitjanes de 21,5 punts, 13,5 rebots i 34,3 de valoració

Amb només disset anyets, Jonas Valanciunas (2m10), natural d'Utena (Lituània), va ser coronat ahir com a MVP del prestigiós torneig júnior de l'Hospitalet. Ho va fer trencant tots els registres amb unes mitjanes finals de 21,5 punts, 13,5 rebots, 4 taps, un percentatge del 87% d'encert en tirs de dos (26/30) i 24,3 de valoració en 28,25 minuts de joc. Dominador, intimidador i imparable en categoria júnior. Ell va inscriure el nom al costat d'altres MVP que posteriorment no han decebut i han confirmat les expectatives que havien creat com ara Georgios Printezis (2001 amb Olympiacòs), Erazem Lorbek (2002 amb Olimpija Ljubljana), Rudy (2003 amb la Penya) o Josh Smith, ara als Atlanta Hawks, i el 2004 amb l'OAK Hill. Molts d'altres han fracassat posteriorment. Alguns aficionats comentaven ahir que encara li queda molt per demostrar quan faci el salt en categoria sènior. Però és que aquest jugador ja hi és. Valanciunas, tot i ser jugador del Lietuvos Rytas, està cedit a un altre equip de la primera divisió de la lliga lituana (LKL). Defensa la samarreta del Vilnius Perlas, un equip que ocupa la desena posició de 12 equips. De moment, en els 12 partits que ha disputat té unes mitjanes de 12,3 punts, 7,8 rebots i un 56% en tirs de dos. Curiosament, un dels pitjors partits el va jugar contra el club que el paga, el Lietuvos, on va fer 1/7 en tirs de camp. Al Perlas disposa de 22,05 minuts de mitjana. En el rànquing de rebotejadors de la lliga lituana és el quart millor en captures de tota la competició superant rivals del nivell de Travis Watson i Klimavicius (Zalgiris) o Aron John Baynes (Lietuvos). En punts, però, no és entre els 20 primers –ocupa el lloc 32–. Això sí, és el segon en taps de la lliga (1,67). Té molt futur al davant. És un júnior de futur o ja és un jugador de present? El que és segur és que se'n sentirà a parlar. L'altre gran descobriment ha estat el base del KK Split Toni Katic, espectacular amb una mitjana de 30 punts per partit. També han brillat Joan Tomàs i Alejandro Suárez (Joventut), Joan Creus (Barça), Jaime Fernández i Lucas Riva (Estudiantes) i Bakary Konate (Gran Canària).

LA JORNADA

FINAL:
Cajasol-Unicaja
72 - 70
SEMIFINALS
DKV Joventut-Cajasol
85 - 90
Alba Berlín-Unicaja
58 - 60
TÍTOLS
MVP: Jonas Valanciunas (Lietuvos).
Millor tècnic: Juanma Pino (Cajasol).
Concurs triples: Zukauskas (Lietuvos).
CLASSIFICACIÓ: 1r Cajasol; 2n Unicaja; 3r Joventut; 4t Alba Berlín; 5è Lietuvos; 6è Split; 7è Barça; 8è Madrid; 9è Gran Canària; 10è l'Hospitalet; 11è Estudiantes; 12è València.

El Cajasol sorprèn l'Unicaja en la final i s'estrena al palmarès

El Cajasol va aixecar per primera vegada en la seva història el trofeu del torneig júnior de l'Hospitalet. Ho va fer contra pronòstic en una final igualadíssima i amb accent andalús contra l'Unicaja (72-70). Els malaguenys no guanyen des del 1998. En les semifinals va guanyar la Penya que tot i arribar a dominar de 8 punts (54-46 a 5 minuts del final) va acabar guanyant. L'Unicaja havia superat l'Alba Berlín en un final d'infart que es va decidir gràcies a l'encert en els tirs lliures de Servera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.