BÀSQUET / EUROCOPA

Una sensació contradictòria

El Joventut tomba un Aris d'un gran talent, però queda un ambient glaçat a l'Olímpic

La Penya dominava 72-61 a 4:31 del final i se li va escapar un bon «basket average»

Sito Alonso
TÈCNIC DEL DKV JOVENTUT
«No m'ha agradat com ha acabat el partit; havíem parlat que la duresa de l'Aris després de l'antiesportiva seria gran i que havíem de ser intel·ligents per rebre les faltes»
«Bogdanovic arrossega problemes a l'esquena, té un paper clau en l'equip i estava molt carregat»
Edu Hernández-Sonseca
JUGADOR DEL DKV JOVENTUT
«En el primer quart hem estat espectaculars en defensa i després han jugat amb intel·ligència i picaresca»

És curiosa la sensació final que va quedar al Palau Olímpic. La Penya acabava de guanyar l'Aris de Salònica, un equip d'un talent increïble amb jugadors veterans i una gran inversió econòmica i, en canvi, el palau va quedar glaçat. Per què? Doncs perquè l'afició, tal com havia anat el partit, va tenir clar que es va perdre una bona oportunitat per deixar un rival lluny amb vista al futur. El basket average en un grup tan igualat pot ser decisiu i a 4:31 del final una antiesportiva a Andy Betts deixava la Penya amb 11 punts de marge (72-61). Els grecs estaven descentrats i això s'havia d'aprofitar. Però l'aposta del Joventut per tenir joves en la plantilla té com a peatge la inexperiència, i unes vegades les precipitacions i d'altres el desencert, van permetre que l'Aris escurcés la diferència. Només va faltar que en l'últim segon Clark anotés un triple que deixava la diferència d'onze punts gairebé en no res: només dos. Tothom pensava al final no haver de recordar en un futur aquesta situació. El que ningú pot oblidar, però, és que la Penya va començar amb bon peu.

I els verd-i-negres van sortir amb la mentalitat i la concentració necessària. La Penya imprimia velocitat contra un equip veterà com l'Aris i en atac estava encertat. Això es va reflectir en una sortida sorprenent: 29-11. La Penya, però, va agafar aquest avantatge massa aviat i això va permetre els grecs reaccionar, com ja es podia preveure per la qualitat que té l'equip. La Penya va abaixar una mica el llistó defensiu i l'Aris, liderat per Richardson, va començar a escurçar la diferència. De fet, ho va fer fins al 56-54 arribant a disposar d'un triple de Clark per posar-se al davant. Però va fallar. La Penya va mostrar el seu orgull fent un parcial de 8-0 (64-54). Es va arribar al tram final amb la sensació general que el partit no s'escaparia de Badalona. Com així va ser. Però el parcial de 2-11 final va deixar un sabor agredolç entre l'afició i els jugadors per haver fet la feina ben feta però haver-se quedat a mitges. A Salònica ho intentaran arreglar.

Bueno i Tripkovic reapareixen

Antonio Bueno i Uros Tripkovic van sortir de titulars i van rendir a un bon nivell. El pivot s'havia perdut els tres últims partits per una inflamació dels isquiotibials de la cuixa esquerra, mentre que Tripkovic tenia molèsties a la planta d'un peu.

La Penya jugarà dos partits seguits a fora

El DKV Joventut tindrà un calendari ara complicat perquè jugarà els pròxims dos partits lluny de Badalona. Dimarts vinent a Berlín (20 h.) i d'aquí 15 dies a Le Mans. La temporada passada ja va perdre a la pista de l'Alba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.