BÀSQUET / EUROCOPA

DKV JOVENTUT

Més que un partit en joc

El DKV Joventut ha de tallar com sigui la dinàmica negativa

Un triomf contra el líder francès allisaria el camí cap als quarts

Cinc derrotes en els últims sis partits en la lliga ACB ha fet entrar la Penya en una dinàmica negativa de resultats. Això també ha provocat desconfiança entre alguns jugadors i l'equip està lluny del que vam veure un mes enrere. Per al DKV Joventut el duel d'avui no és transcendental pel que fa a la classificació, però sí que ho és des del punt de vista d'intentar aconseguir un triomf que esvaeixi tots els dubtes amb vista al partit de dissabte a Valladolid i a la copa de la setmana vinent.

El rival i les circumstàncies.

Els verd-i-negres són conscients que una victòria a la pista del Le Mans –líder intractable de la lliga francesa amb un balanç de 16 victòries i només dues derrotes i amb dos triomfs més que el Cholet, el segon classificat– allisaria el camí cap als quarts de final. Però no serà gens fàcil, ni per al rival ni per com arriba la Penya. Tucker jugarà, però encara està tocat i Sito Alonso s'ha endut el jove Jelinek. El Joventut haurà d'anar amb compte amb Dewarick Spencer, la referència del Le Mans juntament amb Zach Wright –20,5 punts de mitjana al Last 16–, João Batista i Marc Salyers. En la lliga francesa no han perdut cap partit a casa. En l'Eurocopa, en canvi, han caigut contra l'Alba (63-68) i contra el Triumph en la primera fase (74-77). El Le Mans acaba de guanyar a Salònica (71-72).

En l'altre partit del grup E, l'Aris, que acaba de guanyar, en la lliga grega, el derbi de Salònica al PAOK (69-59,) se la juga a Berlín, a la pista de l'Alba: els grecs no han guanyat res (0-2); els alemanys, tot (2-0).

Koffi i Bogdanovic tornen a «casa»

Dos homes estaven ahir en l'expedició verd-i-negra més nerviosos que la resta: Alain Koffi i Luka Bogdanovic, que va jugar una sola temporada provinent del Partizan abans d'anar a Badalona. Però sobretot serà especial per al pivot d'Abidjan (Costa de Marfil) que tota la seva vida ha defensat la samarreta del Le Mans. Koffi es va formar al club francès i va jugar en el primer equip des del 2002 fins aquest estiu, quan va fitxar per la Penya. A França no entenen la poca aportació del que va ser considerat el millor jugador francès de la temporada passada com a setè més valorat de la lliga francesa: 16 de valoració amb 11,17 punts i 7,2 rebots en 35 minuts. A la Penya juga la meitat (18) i fa 4,9 punts, 4,2 rebots i 7,3 de valoració. Queda clar que la lliga francesa no té res a veure amb l'ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.