BÀSQUET / ACB

Hi haurà canvis a la Penya

Es fitxarà un pivot americà i es busca sortida a Sonseca o Bueno

Eyenga podria ser el perjudicat i Sito té la confiança total del club

La delicada situació del Joventut, que dissabte va encaixar la sisena derrota consecutiva i ja és fora de les posicions de play-off, ha fet prendre mesures d'urgència al club. Després del partit contra el Granada es va veure com el tècnic Sito Alonso marxava juntament amb el director esportiu, Jordi Cairó. De la reunió posterior, on també hi havia Jordi Villacampa, en van sorgir diferents conclusions. Sito Alonso té la confiança total del club. La segona és que es fitxarà de manera immediata un pivot que probablement serà nord-americà, perquè de comunitaris, ara mateix no n'hi ha cap de qualitat a l'abast de la Penya, econòmicament parlant. En el cas que sigui americà, suposaria que un dels dos extracomunitaris de l'equip (Tucker o Eyenga) hauria de deixar la seva plaça lliure. Sembla bastant evident, doncs, que al congolès li tocarà pagar els plats trencats. Tot i tenir gran actitud, els seus números (3,3 punts i 4,4 de valoració) no són suficients perquè la Penya continuï confiant en una de les apostes de l'estiu.

Amb aquest canvi ja n'hi hauria prou, perquè seria canviar una peça per una altra. Però sembla que la Penya vol donar un cop sobre la taula perquè quedi clar el seu descontentament amb alguns jugadors i el fitxatge no quedi en anècdota. Si es fitxa un nord-americà hi haurà cinc pivots (Norel, Koffi, Hernández-Sonseca, Bueno i el nou fitxatge) a més de Bogdanovic, que juga molts minuts de quatre. Aquí, doncs, sobra gent. És per això que des del club s'està intentant arribar a un acord per prescindir d'Edu Hernández-Sonseca o bé d'Antonio Bueno, els dos jugadors que haurien d'haver marcat diferències dins la zona. Sonseca havia de ser l'home clau de la Penya d'enguany dins la zona, però durant els minuts que ha estat a pista –17 de mitjana per 21 de la temporada passada– no ha estat al nivell que s'esperava d'ell. El pivot acaba contracte el 30 de juny amb una de les fitxes més altes de l'equip (600.000 euros). L'altra opció és fer fora Bueno, amb una fitxa més baixa però amb un any més de contracte. Les estadístiques de tots dos són baixes: Sonseca té una mitjana de 5,4 punts, 3,9 rebots i 6 de valoració en 17 minuts, i Bueno, 6,4 punts, 2,1 rebots i 4,4 de valoració en 13 minuts de joc. En el cas que un dels dos marxi, en el primer equip hi faltaria un seleccionable. Llavors, Josep Franch passaria a tenir només fitxa amb el primer equip i ja no jugaria amb el vinculat a la LEB Plata.

Tucker, als Estats Units.

Un altre problema que tindrà el Joventut d'aquí a unes dues o tres setmanes serà la teòrica marxa de Tucker als Estats Units. Quan va signar el contracte amb la Penya va posar una clàusula per marxar a veure néixer el seu fill i estarà 15 dies lluny de Badalona. Serà, doncs, un altre problema puntual per al futur més immediat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.