ACB

DKV JOVENTUT

Sito, destituït

El DKV Joventut i el tècnic arriben a un acord per intentar redreçar el rumb de l'equip

Els mals resultats, la dinàmica que hi ha i la poca sintonia amb l'equip precipiten el seu adéu

2
anys
de contracte li va oferir la Penya el dia 17 d'octubre per renovar el seu lligam amb el Joventut.

És més fàcil i, sobretot, més barat –importantíssim per la situació econòmica del club– canviar l'entrenador que canviar els dotze jugadors. És un tòpic, però en aquest cas ha estat la pura realitat, perquè cap dels jugadors de la Penya estan al nivell que se'ls exigia a l'estiu. El motiu? Doncs no està gaire clar. De moment, el Joventut ha decidit prendre la mesura de destituir Sito Alonso, tot i que la nota oficial diu que va ser per acord mutu, per intentar saber si sense el tècnic els jugadors juguen més alliberats. Sense tensió. Sense ansietat. La desfeta de dimarts a Salònica va canviar radicalment el pla inicial. Després del partit contra el Granada, en què la Penya va encaixar la sisena derrota consecutiva, semblava que les solucions anaven per un altre camí. Villacampa, el director esportiu Jordi Cairó i Sito es van reunir d'urgència per trobar solucions i es va decidir fitxar un pivot nord-americà i prescindir de Sonseca o Bueno, com a mesura de força i per donar un avís clar a la plantilla que calia espavilar. Però només 48 hores després de l'infern que li va tocar viure a Salònica la directiva va reflexionar més a fons i va pensar que potser no calia intentar experiments amb fitxatges –en el mercat no hi havia cap salvador per evitar una situació pitjor– i que el millor era el canvi de tècnic. Bàsicament, per evitar que dimarts, en el partit clau de l'Eurocup contra l'Alba, el públic mostrés el seu descontentament i això afectés l'equip. Però més que el partit de dimarts, el que preocupava era la dinàmica en què havia entrat l'equip i la imatge que està oferint. És per això que ahir, tot just arribar de Salònica, Sito va anar al Palau Olímpic, on l'esperaven Villacampa i Cairó. Sito els va dir que ell es veia capacitat per tirar la situació endavant si confiaven en ell al 100%, una situació que no era així. A partir d'aquí es va arribar a un acord per rescindir el contracte del tècnic un any i mig després d'agafar el timó que li havia donat Aíto.

Renovació frenada... per ell.

Després del partit contra el Manresa de la jornada 7, en què la Penya va perdre (69-82) però portava una dinàmica excel·lent (5-2), el club verd-i-negre va oferir dos anys més de contracte a Sito. El tècnic volia matisar alguns detalls del nou contracte, però amb la mala sort que durant aquest període va arribar el partit de l'Unics Kazan, l'1 de desembre, en què l'equip no va estar a l'altura (71-82) i el públic va acomiadar l'equip amb xiulets. La directiva va congelar la seva renovació.

L'error: començar massa bé.

Un dels principals problemes que ha tingut Sito ha estat el fet d'anar acceptant reptes cada vegada més grans. La pretemporada va mostrar que alguna cosa fallava en aquesta plantilla. Es van perdre set dels vuit partits de pretemporada. Però el tècnic no va dir res i l'equip va ser capaç de fer una primera volta de manual (11-6). Tothom va pensar que la quarta posició era possible quan en realitat no era així. Sito no només convocava joves, sinó que eren peces clau de l'equip, cosa que no fa ningú més: –Franch (19 anys), Jelinek (20), Pere Tomàs (21), Norel (21), Joan Tomàs (18), Eyenga (20)...–. La Penya estava per sobre les seves possibilitats i per això la caiguda ha estat més dura. Pocs n'eren conscients. El caràcter dur de Sito tampoc ha encaixat bé entre alguns jugadors que estan lluny de les expectatives i que són, com a mínim, igual de responsables que Sito d'haver arribat a aquesta preocupant situació.

Pesic, fitxatge immediat; Pepu fa esperar

El consell d'administració del Joventut es va posar ahir en contacte amb dos dels tècnics que agraden: Pepu Hernández i Svetislav Pesic. El que més agrada és l'exseleccionador estatal, però ha demanat parlar amb tranquil·litat i ara mateix la Penya té pressa. Pepu té la mateixa filosofia que la Penya, ja que ha sorgit del planter de l'Estudiantes. El seu ajudant en la selecció era el badaloní Rafa Vecina. L'altra opció és la de Svetislav Pesic, el serbi que va fer tricampió el Barça el 2003 (copa, ACB i Eurolliga) que pot arribar de manera immediata. El que també serà important és quines condicions hi posen tots dos, ja que, de canvis, se'n podran fer pocs perquè no hi ha diners.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.