Fi al somni europeu

L'Alba de Berlín guanya a l'Olímpic i fa fora d'Europa el DKV Joventut

Era massa aviat per veure algun canvi, tot i el debut de Pepu Hernández

Si la Penya hagués guanyat, hauria acabat fins i tot primera de grup

Pepu Hernández no va poder fer bo el tòpic i no va poder debutar amb victòria a la banqueta dels verd-i-negres. El DKV Joventut no va poder superar el mur de Berlín i ahir va quedar fora dels quarts de final de l'Eurocopa. L'equip alemany es va despertar en l'últim quart i va burxar a la ferida dels de Badalona, que ara necessiten mirar de redreçar el rumb en l'ACB.

Molts nervis.

L'ansietat i el nerviosisme van condicionar, i molt, el joc de la Penya en els primers compassos de partit. Una única cistella en joc (Bueno, 2-0) dels verd-i-negres en els set primers minuts del matx, n'és la prova més evident. L'Alba, amb un joc més fluid en atac, va manar en l'inici (2-9 en el minut 6), fins que Valters i Tripkovic van sortir a la pista per salvar el seu equip. El letó va posar fi a la sequera dels de Pepu Hernández amb un triple (5-9) i el serbi, que reapareixia després de més d'un mes lesionat –el seu últim partit va ser el dia 9 de febrer contra el Le Mans–, va anotar 8 punts (dos triples) gairebé consecutius que van donar vida a un DKV Joventut excessivament tens (15-13).

En el segon quart els problemes en atac de tots dos equips van continuar. De fet, la poca circulació de pilota i els atacs llargs van marcar el partit fins al descans. Els alemanys van col·lapsar-se per complet i només van poder anotar 7 punts en tot aquest període. L'Alba buscava en excés Julius Jenkins, ben defensat, mentre que els verd-i-negres van treure petroli de la feina de Norel dins la zona (6 punts), que va anotar gairebé tants punts com tot el conjunt alemany en aquest segon quart i que va permetre a l'equip de Pepu arribar al descans amb la màxima diferència en el marcador (26-20).

Després de la represa la tònica del matx no va variar gaire. La Penya va aconseguir situar-se amb 10 punts d'avantatge (32-22 en el minut 24), però les excessives pèrdues de pilota dels verd-i-negres van permetre la reacció de l'Alba, que va reduir la diferència a només tres punts (36-33), gràcies a dos triples consecutius de Byars i a una cistella de McElroy, el millor dels alemanys. Quan pitjor ho estava passant l'equip, però, va aparèixer Clay Tucker, que amb dos triples marca de la casa va tallar d'arrel la reacció dels visitants i va tornar a situar les coses al seu lloc (42-33).

En l'últim quart, però, el conjunt alemany va anotar tot el que no havia anotat fins llavors. L'Alba va capgirar el resultat a 6 minuts del final (43-44) i a partir d'aquí va saber jugar amb els nervis de la Penya. Chubb va fer molt mal en aquest darrer quart i els triples de Byars i Wright van burxar a la ferida (49-56 a un minut i mig del final). Els triples de Tripkovic i Bogdanovic van fer somiar amb la reacció però ja era tard i l'Alba va acabar decidint des dels tirs lliures.

La Penya va controlar la situació durant tres quarts; en l'últim va encaixar 33 punts