ACB

DKV JOVENTUT

«Matraco», el mestre

Margall fa tecnificació amb els joves del DKV Joventut

A Josep Maria Margall l'han definit durant anys com «el mestre». Verd-i-negre més de 20 anys, ara ho és més que mai, perquè fa tecnificació amb les joves promeses de la Penya. Margall explica que el bàsquet ha canviat molt: «Abans els joves ens entrenàvem tres cops per setmana i ara es fa cada dia matí i tarda; ara els joves tenen més tècnica i són més físics.» També n'hi ha de més nacionalitats: «Ens agradaria que fossin tots catalans, però el mercat és gran i hem de pensar amb quins jugadors són millors per al primer equip siguin d'on siguin, després els formem; el planter és la nostra força per lluitar, per pressupost no ho podrem fer.» Margall està hores fent tecnificació, però a ell el que li agradaria és completar la feina entrenant: «M'agraden els equips de formació, m'apassiona la tecnificació perquè els petits detalls són els que acaben fent un gran jugador i m'agradaria poder continuar treballant l'evolució del jove dins la dinàmica d'un equip.» Per Margall, no s'ha de perdre de vista que el més important a la Penya no són els títols en el bàsquet de base: «Hem de tenir júniors, cadets, etc., capacitats per arribar al primer equip no per guanyar títols, si els guanyem, millor, però l'objectiu és formar-los per al primer equip.» Les últimes decepcions han estat la marxa de Ricky, Rudy i Ribas. Ell ho té clar: «Ara és impossible que els joves estiguin anys en el mateix club, hi ha massa diners i els joves tenen massa pressa.» Margall també creu que en el bàsquet cal anar pas a pas: «Quan els nanos són joves s'ha de reforçar molt més la tècnica que la força física, perquè el físic tard s'acabarà igualant amb la resta i, en canvi, el que tinguis de tècnica marcarà la diferència el dia de demà.» Als estius Margall té un campus de tir, que ha arribat a la 18a edició.

El 7 de la Penya

Sorgit del Malgrat va arribar a la Penya el 1970 perquè en el primer equip hi havia els seus germans Narcís i Enric. El 1972 va passar al primer equip, en el qual va estar fins al 1990. Té penjat al sostre del Palau el dorsal 7 dels Margall juntament amb Villacampa (8) i Jofresa (5). El Matraco ha estat 187 vegades internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.