BÀSQUET / ACB

«Plego»

Villacampa anuncia que la pròxima temporada serà l'última com a president

Durant el curs vol una transició tranquil·la amb qui l'hagi de substituir

Confirma la reducció de pressupost i l'objectiu pel curs vinent és «no baixar»

«La meva intenció és arreglar les coses que tenim pendents i que tinguem les eines per fer-ho, i plego, perquè el meu mandat s'acaba aquest any vinent. Deixaré pas a noves alternatives. Seria bo fer un temps de transició.» Clar i català. Jordi Villacampa va revelar així que, després de deu anys com a president, plega. Els temes que assegura que ha d'arreglar són la venda del terreny de Can Mora, on faran una escola i que ha de servir per eixugar el dèficit. Ho va explicar en la tertúlia a Ràdio Badalona, en què, a més, va fer un pas més de màxima sinceritat i va assegurar que «la temporada vinent l'objectiu és la permanència». El president va explicar el tema del pressupost, que es rebaixarà considerablement respecte dels quasi nou milions d'euros d'aquest any: «Tindrem els 4 o 5 milions que aconseguim d'ingressos ordinaris –abonats, televisió, patrocinador, màrqueting–, ja que som el tercer club de l'ACB que més ingressos té, però no tindrem ingressos extraordinaris de bancs, diners públics, d'equips de futbol, d'un propietari, com a València. Tenim ingressos alts, però no suficients per competir». Villacampa també va fer una reflexió: «Hem de ser realistes, la Penya ha estat per sobre les seves possibilitats esportives durant molt de temps, i sent el novè pressupost hem guanyat la copa, la ULEB, la FIBA i hem arribat al play-off els últims vuit anys. A vegades no hem guanyat, però la gent ha disfrutat amb un estil propi. Aquest és el nostre orgull. I aquest any ens hem equivocat, jo el primer, i aplaudeixo la gent, perquè ens ha donat suport quan no els hem fet disfrutar. Parlant del futur, serà duríssim l'any vinent, si sortim. Hem de solucionar els temes que ja haurien d'estar solucionats fa temps.» Villacampa també va fer una valoració d'aquest curs: «Hem tingut un equip molt jove, a vegades passerell, del qual esperàvem una progressió i ha estat el revés, hem anat a pitjor. Hi ha hagut jugadors contrastats que no han estat bé i tampoc han arrossegat la resta en moments difícils.» El que més lamenta Villacampa és la sensació que ha donat l'equip: «El meu dubte és saber si l'equip, en moments, ha estat compromès i entregat, i això que l'afició ha estat exemplar.» El president també va defensar els fitxatges: «En un club com el nostre, el marge d'equivocar-nos és més gran que si fitxéssim Lorbek, Ricky, Mickeal... Hem de mirar el percentatge d'encerts o no en fitxatges, i aquí als últims anys hem estat millor.»

A Europa, ni amb invitació.

Villacampa va dir que no creu que rebin una invitació per jugar a Europa, però va anar més enllà: «Què ens reporta? Per mi, l'únic bo és que trenca la dinàmica quan perds i que va bé per als joves. A Badalona reunim poca expectació i econòmicament és un desastre; no jugar a Europa sí que farà que no calgui una plantilla tan llarga.»

«La Penya és un club de cicles»

El màxim responsable verd-i-negre va parlar del que ve: «La plantilla serà ajustada i amb menys diners. Hem de fer un bon equip, un bon producte, perquè si no és així hi ha baixa de socis, d'ingressos, de patrocinadors... I aturar això és molt difícil si no es té sentiment de Penya, o molt d'orgull, o ets molt del club, o ets realista o ja has passat per una situació així anteriorment. Quan vaig entrar hi havia 2.000 socis. Per canviar això és molt difícil i no es fa d'un dia per l'altre. Els que som de la Penya sabem que és un club de cicles i no ens importa. Però quan diguem que l'objectiu és no baixar, la gent que s'afegeix quan les coses estan bé la perdrem.»

«Abans de fitxar s'ha de deixar sortir»

El president va explicar com planifica la temporada: «Hem de parlar amb en Pepu, perquè encara no estem fent l'equip, tenim molts noms sobre la taula, massa, però hem de parlar amb ell; abans de fitxar hem de deixar sortir i veure qui es queda i qui no. Pel que fa als que tenen contracte, hem de parlar amb alguns d'ells i quant als que l'acaben, només hem parlat amb Norel, però s'ho està pensant, tot i el gran esforç que estem fent per ell. Hem de trobar un equilibri amb joves i veterans, però serem fidels a la nostra filosofia. No sé què farem amb Jelinek, Todorovic... És molt aviat per fitxar, perquè hem d'estar pendents dels descartats dels descartats.»

«El planter, el nostre senyal d'identitat»

Jordi Villacampa també va parlar del planter: «En el planter hi crec cegament, perquè és el nostre senyal d'identitat i el soci s'hi identifica. Però, i m'agradaria que s'entengués, hauríem de debatre si val la pena, perquè, tot i que en traiem un rendiment econòmic també ens costa diners, cada vegada marxen més joves i trobem un fet insòlit en un club com la Penya, que és patir per tenir els seleccionables. El que ens dóna el planter és la possibilitat de gaudir de jugadors dos o tres anys, no més, per sota preu de mercat, però quan surten al mercat només es queden si cobren una miqueta menys, però si la diferència és gran, marxen.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.