Demanda la Penya

Ricky veu abusiva la clàusula de rescissió amb relació al seu sou i força una negociació

El cas és al Centre de Mediació d'Arbitratge i Conciliació per intentar arribar a un acord

Ricky Rubio ha perdut la paciència i, després d'intentar negociar sense èxit la reducció de la seva clàusula de rescissió (uns 6 milions de dòlars), ha decidit presentar una demanda al CMAC –Centre de Mediació d'Arbitratge i Conciliació–. El jugador considera abusiva la clàusula que té de sortida tenint en compte el sou que cobra. La seva fitxa d'aquest any era de només 70.000 euros, un sou molt inferior a la d'altres estrelles de l'ACB. Navarro, per exemple, cobra més de 2 milions d'euros per temporada. Al gener, el Joventut, després de veure que no s'arribava a un acord per millorar o allargar el seu contracte, va decidir donar-li 140.000 euros més reconeixent que el seu sou estava desfasat amb la realitat. Per tant, aquest curs ha cobrat 210.000 euros, encara que en el contracte hi tenia firmats 70.000. Ricky encara té dos anys més de contracte. Un contracte que va signar quan tenia només 15 anys. La temporada vinent, per exemple, té firmada una fitxa de 125.000 euros, una quantitat també baixa en comparació amb el mercat. Hi ha hagut moltes converses, però dues negociacions els últims anys –una amb els pares i l'altre amb Dan Fegan, agent nord-americà–. Una de les propostes de la Penya va ser reduir en 3 milions la clàusula per anar a l'NBA, però doblar la d'anar a un equip europeu. Ricky, però, va dir que no. Després, quan va veure que tenia possibilitats de marxar a l'NBA va intentar acceptar l'oferta del nou contracte, però llavors el Joventut no ho va voler. Aquest nou acord obligava el base a allargar el contracte amb la Penya fins als 26 anys. Un contracte a l'estil del que va signar Rudy. Villacampa també va dir públicament que aquest any no negociaria la clàusula, però si Ricky es quedava un any més sí que negociaria la sortida de l'any següent.

De moment, ni una part ni l'altra s'han volgut pronunciar sobre el cas i sembla que la setmana vinent hi pot haver una roda de premsa per aclarir aspectes. Ricky ha posat el seu cas a les mans de l'advocat laborista Leopoldo Hinjos, que va estar nou anys portant els casos del Barça de futbol en l'etapa en què hi havia Josep Lluís Núñez de president.

Ricky continua insistint que es vol quedar

Tot i que des dels Estats Units i des d'aquí se situa Ricky a l'NBA, el principal protagonista continua manifestant la seva intenció de quedar-se un any més a la Penya. Ricky ho ha exigit als equips de l'NBA amb els quals està parlant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.