BÀSQUET / ACB

Els diners de la clàusula de Ricky, aval davant d'Hisenda

L'advocat del base revela que la Penya va haver d'avalar amb la clàusula de rescissió un deute que té amb l'Agència Tributària

Leopoldo Hinjos diu que no els en van informar i per això han demandat el club, i que Villacampa vol «forçar la sortida del jugador»

La caixa dels trons ja s'ha obert, i la guerra entre Ricky Rubio i el DKV Joventut no només té el perill d'acabar amb divorci, sinó de convertir-se en un serial de llarga durada. Tal com s'esperava, les declaracions ahir del president Jordi Villacampa van tenir una resposta immediata i l'advocat del jugador, Leopoldo Hinjos, va contraatacar amb una revelació sorprenent en una entrevista a l'agència EFE: la Penya va avalar amb els 4,7 milions d'euros de la clàusula de rescissió de Ricky un deute que manté amb Hisenda. «Vam presentar la demanda quan ens vam assabentar que el Joventut havia cedit a un tercer els drets de la clàusula de rescissió del jugador i que, per tant, el club ja no estava en disposició de reduir-la i sí, en tot cas, d'augmentar-la», va dir Hinjos, que va queixar-se que el club no els n'havia dit res i que se'n van assabentar perquè uns representants de l'Agència Tributària es van presentar a casa de Ricky per notificar-ho. «En Ricky, en tot moment, ha mantingut informat el club del seu desig de marxar i de tots els passos que ha anat fent en aquest sentit», va continuar l'advocat, i que, en canvi, «la Penya no li va dir res de la cessió dels drets a un tercer».

Des de la Penya, s'assegura que van ser els inspectors d'Hisenda els que van anar a l'Olímpic per practicar un «embargament preventiu del dret de crèdit», una mesura cautelar que la Penya té un mes per recórrer, i que es van endur el contracte de Ricky com a garantia del deute. La Penya manté que Hisenda va demanar expressament el contracte de Rubio i que en cap cas va oferir-lo com a garantia de pagament.

L'advocat del jugador creu que la cessió a Hisenda dels drets de la clàusula reforcen el convenciment que Jordi Villacampa està «desitjant forçar la sortida del jugador», perquè d'aquí a dos anys (el contracte de Ricky acaba el juny del 2011) el base podria marxar lliure, el club no ingressaria ni un euro i tindria dificultats per afrontar aquest deute. «En cap moment hem qüestionat que l'entitat hagi de cobrar una indemnització per haver ajudat, format i contribuït al fet que Ricky Rubio sigui el jugador que és ara», però sí que qüestionen la legalitat de l'actual clàusula.

Citats pel 23 de juny.

Aquest dia ha de tenir lloc l'acte de conciliació, i Hinjos augura que no hi haurà entesa: «Hi anem a negociar la reducció de la clàusula amb qui ja no la podem negociar.» Si no hi ha acord, segons va explicar l'advocat, el jutge haurà de decidir «si aquesta clàusula de rescissió és, en realitat, una clàusula de retenció, cosa que no seria vàlida». De tota manera, Hinjos va ser més conciliador en afirmar que «a les dues parts els convé continuar i complir el contracte» i que «s'ha de reconduir la situació».

Caldrà veure, però, on va a parar tot plegat. Divendres Ricky Rubio té previst fer una roda de premsa a Barcelona, en el que pot ser el següent episodi d'aquest serial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.