ACB

DKV JOVENTUT

Objectiu: Finley

El DKV Joventut es fixa en el base suplent del Montepaschi Siena, el campió d'Itàlia

L'any anterior, al Rieti italià, va acabar amb 20,3 punts de mitjana; té passaport búlgar

Sigui amb Ricky o sense, el DKV Joventut ja ha posat els seus ulls en el que ha de ser el Demond Mallet de la temporada que ve. És Morris Finley, un base amb capacitat ofensiva que està jugant a les files del Montepaschi Siena, el campió de la lliga i copa italiana. El jugador nord-americà té el passaport búlgar, per la qual cosa ocupa plaça de comunitari i la Penya es pot reservar l'opció de fitxar les places d'extracomunitari en la posició de quatre, d'un aler o de dos pivots. A hores d'ara només és un objectiu i, tot i que el jugador està predisposat a fitxar per la Penya, encara queda solucionar la seva situació contractual. Finley té un any més de contracte amb el Montepaschi Siena, però el club italià li vol trobar una sortida. De fet, és un jugador que està a l'ombra de la màxima estrella nord-americana de l'equip italià: Terrell McIntyre. La capacitat ofensiva de Finley és espectacular, com ho demostra que un any abans d'arribar a Siena va ser una de les sensacions del Pallacanestro defensant la samarreta del Solsonica Rieti, amb el qual va fer una mitjana de 20,3 punts per partit. Això li va valer fer el salt a un gran d'Europa. Va fer un 42 per cent en triples i en va llançar 5,8 per partit. Aquest curs, a les files del campió italià només ha disposat de 16,5 minuts de mitjana, però ha tingut prou temps per anotar una mitjana de 8,6 punts, un dels millors percentatges de tot Europa.

I si Ricky no es queda?

Llavors la situació seria fer pujar al primer equip el jove Josep Franch i fer el fitxatge d'un jugador que pugui ajudar en la posició de base, com per exemple Joseph Gomis (Unicaja). Una altra alternativa seria el capità, Pau Ribas, que tota la vida ha estat un base tot i que a la Penya ha estat jugant d'escorta. Ara mateix, totes les possibilitats estan obertes, sempre mirant de reüll què fa Ricky.

Ricky ja és al Masnou i demana calma

El base verd-i-negre va aterrar ahir amb la seva mare a l'aeroport del Prat procedent de Nova York –el seu pare, el germà i la germana havien arribat tres hores abans amb un altre vol–. Ricky Rubio va fer un discurs pausat i va demanar calma i reflexió sobre tot plegat. El base va ser clar: «Mirarem quin procés hem de seguir i a veure si parlant amb el DKV Joventut arribem a un acord, el cas s'ha portat a un extrem i no és tan greu com sembla.» De l'interès del Madrid Ricky es va limitar a dir: «No estem en la mateixa sintonia», i no va descartar cap opció en el possible traspàs dels seus drets de Minnesota als Knicks, que seria el que el podria fer marxar.

Sakota s'ofereix i l'Unicaja vol Moïso

El DKV Joventut dels últims anys ha aconseguit ser un dels trampolins per a jugadors joves no només de la casa, sinó també estrangers. L'últim a fer-ho va ser Luka Bogdanovic, que ha servit com a mirall per a altres jugadors de l'Europa de l'Est. Un dels jugadors que s'ha ofert és l'aler del Panathinaikòs Dragan Sakota (2m05) de només 23 anys, que després de no haver disposat de minuts a l'equip campió grec vol agafar protagonisme en un equip com la Penya. D'altra banda, l'Unicaja de Màlaga està interessat en Jérôme Moïso. Aíto és qui millor l'ha sabut portar. Fins al 15 de juliol el pivot francès pot decidir si renova automàticament amb la Penya o marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.