BÀSQUET / ACB

Ibaka s'allunya de Manresa

El pivot del Ricoh pot fer el salt immediat a l'NBA, als Thunder

El conjunt d'Oklahoma compta amb ell per al curs vinent

El Ricoh Manresa podria quedar-se sense el concurs de Serge Ibaka la pròxima temporada. El jugador té dos anys més de contracte amb el conjunt del Bages, però s'està plantejant molt seriosament fer el salt immediat a l'NBA, ja que l'equip que té els seus drets, els Oklahoma City Thunder, compta amb ell per a la temporada que ve. Després dels moviments del darrer draft, el conjunt d'Oklahoma vol el pivot i li ha fet lloc en la seva plantilla, i les condicions econòmiques, tenint en compte que va ser seleccionat en la primera fase del draft (va ser escollit el 2008 amb el número 24), serien molt superiors a les que té actualment a Manresa. Ibaka marxaria fent ús de la clàusula de rescissió que preveu el seu contracte. Una clàusula no pas prohibitiva, una mica més dels 500.000 dòlars que els equips de l'NBA poden arribar a pagar pel traspàs dels jugadors internacionals.

El pivot congolès és als Estats Units per jugar amb els Thunder les lligues d'estiu d'Orlando i Las Vegas, i en els pròxims dies ha de comunicar al Ricoh si fa el salt –ara mateix l'opció més probable– o si continua un any més al Nou Congost. A Manresa estan a l'expectativa i esperen saber la decisió del jugador de manera imminent, tenint en compte que la baixa o no del pivot condiciona la planificació. Són conscients, però, que econòmicament no poden competir per intentar mantenir a la plantilla el congolès, que en el segon tram de la temporada va millorar les seves prestacions. En el seu primer any en l'ACB ha acreditat 7,1 punts (amb un 56% en tirs de dos) i 4,5 rebots, amb 8,6 de valoració per partit.

Mentrestant, el Ricoh també continua treballant per renovar Román Montañez i Tuky Bulfoni i confirmar el fitxatge de Marcus Vinicius. En el cas de Bulfoni, el jugador té contracte, però el club li ha ofert renegociar les condicions a la baixa, tenint en compte la difícil situació econòmica. A la recambra, els manresans tenen l'opció de Nihad Dedovic, que aterraria al Nou Congost cedit pel Regal Barça. A més, continua sense aclarir-se el futur de Josh Asselin, que té contracte en vigor i que aviat serà comunitari. El club deixa la porta oberta a un traspàs, però tampoc no descarta que continuï.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.