ACB

DKV JOVENTUT

Pau Ribas marxa

El capità del DKV Joventut es compromet amb el Tau per a les tres pròximes temporades

La clau és l'oferta econòmica (el doble que a Badalona), l'Eurolliga i poder jugar de base

17
anys
ha estat Ribas al Joventut, en què ha passat per totes les categories fins a ser el capità

El capità del DKV Joventut ja ha pres una decisió: marxa al Tau. La Penya ho va intentar tot fins a última hora, però ni una oferta econòmicament per sobre de les possibilitats del club ha estat suficient per poder retenir Pau Ribas. El Tau de Vitòria ha presentat massa atractius per a un jove de 21 anys amb l'ambició de fer un pas més en la seva carrera en un club que aspira a tot.

La impotència a la Penya per la marxa de Pau Ribas és molt gran, perquè no només és un gran jugador, sinó que representa a la perfecció el model de club. Un jove que va començar en el bàsquet de base de la Penya amb 4 anys i que ha anat passant categoria per categoria fins a arribar al primer equip i ser-ne el capità: 17 anys al Joventut. Però una vegada més, i ja en van mil, s'ha tornat a viure el que és ser un club formador. L'oferta econòmica del Tau duplica la de la Penya tot i l'esforç fet per intentar que es quedés. Però aquí se li han d'afegir més aspectes clau en aquesta decisió de Pau Ribas. La primera és que el club vitorià jugarà l'Eurolliga. La segona és la possibilitat que li dóna Dusko Ivanovic per tornar a ser el que ha estat tota la vida: un base. A Vitòria li han promès que farà funcions de director de joc, una possibilitat que no li donaven a Badalona.

Amb 22 anys, Pau Ribas afronta un nou repte. El fet de ser seleccionable també ha fet que el seu valor sigui encara més gran tenint en compte que el Tau sempre en va faltat –Prigioni marxarà a Madrid–. Precisament el club blanc es quedarà sense un dels jugadors a qui havia fet una oferta també irrefutable. Pau Ribas, que no ha volgut dir res, podria fer avui una nota de premsa per fer-ho oficial.

S'ofereix Quinteros; falten seleccionables

Una de les alternatives a les posicions exteriors és Paolo Quinteros, un jugador argentí amb passaport italià de 30 anys que aquesta temporada ha jugat al CAI Saragossa. Quinteros ha estat el 13è màxim anotador de l'ACB amb una mitjana de 14,8 punts per partit. Ara, però, la preocupació és el tema dels jugadors seleccionables. En una plantilla d'onze jugadors en fan falta quatre. Ara mateix, la Penya té Edu Hernández-Sonseca. Caldrà veure què passa amb Ricky, Laviña està pendent del que li digui el club i Pere Tomàs ha acabat contracte. Caldrà, doncs, començar a fer números.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.