BÀSQUET / LLIGA CATALANA

El duel està servit

Barça i Penya jugaran la final esperada, amb Ricky com a epicentre

El base va debutar amb la samarreta blaugrana repartint 7 assistències

El Sant Josep aguanta fins al descans (41-38) però acaba aclaparat

Xavi Pascual
TÈCNIC DEL REGAL BARÇA
«Me'n vaig satisfet, tot i que en el segon quart hem comès l'errada de perdre la concentració. I això, contra un equip de primer nivell, ens pot costar car»
«Favorits? No n'hi ha, en la pretemporada. Ningú té encara la solidesa que donen les hores de feina»
Ricky Rubio
BASE DEL REGAL BARÇA
«Tot ha sortit força bé, malgrat que només he fet dos entrenaments i encara no tinc gaire familiaritzats els sistemes»
Borja Comenge
ENTRENADOR SANT JOSEP
«En la segona part hem desaparegut. Potser veure'ns dins el partit ens ha envalentit i hem perdut el control»

El DKV Joventut i el Regal Barça lluitaran avui pel primer títol oficial del curs al Palau Sant Jordi (18.15 h, Canal 33), en la final més clàssica de la competició –serà el dissetè cop que lluiten pel títol– i que enguany té el què afegit de veure, per primer cop, Ricky Rubio contra la Penya. El base va debutar ahir com a blaugrana en la semifinal contra el Sant Josep amb bona nota (4 punts, 4 rebots, 7 assistències i 12 de valoració en 15 minuts) i avui tornarà a ser, encara amb més intensitat, l'epicentre del primer duel contra el seu exequip. Un reclam perfecte per intentar omplir un Sant Jordi mig buit –uns 6.500 espectadors– en la jornada de semifinals d'ahir, on tant la Penya com el Barça van complir els pronòstics amb suficiència. Els verd-i-negres, campions de les dues últimes edicions, defensaran el títol, mentre que el Barça vol un trofeu que no guanya des del 2004, precisament al Sant Jordi contra el Lleida.

Mig partit.

La resistència del Sant Josep Girona va aguantar mig matx i al descans aguantava el tipus (41-38) gràcies a l'encert d'Andrew Drevo (16 punts). Xavi Pascual ja havia fet debutar Ricky (a 2:34 d'acabar el primer quart) –que liderava una primera estirada (25-15)– i Lorbek, però el Barça semblava jugar a administrar el partit sense prémer l'accelerador, potser massa conscient de la seva aclaparadora superioritat, guiat de Mickeal (13 punts) i Vázquez (12). Va ser després de la represa quan, finalment, el Barça va apujar les revolucions, sobretot defensivament. Amb 44-40 Ricky va entrar en pista i amb les seves recuperacions i afartant-se d'assistir els pivots (especialment Lorbek, autor d'11 punts en el tercer quart, i Trias), els blaugrana van dinamitar la semifinal. El parcial va ser incontestable (30-7) i aquí es va acabar el partit, perquè el Sant Josep va quedar absolutament aclaparat. Els de Xavi Pascual, però, no van tenir contemplacions. Van arrencar l'últim quart amb un altre parcial demolidor (18-4) i van apujar la renda fins als 42 punts finals (95-53). La diferència en rebots (44 a 18 per al Barça) o en valoració (149 a 29) evidencien la diferència entre els dos equips, amb un Barça que, malgrat que els internacionals acaben d'arribar, va començar a exhibir el seu enorme potencial.

Xavi Pascual, a excepció del lesionat Lakovic, va fer jugar tothom –fins i tot el jove Rabaseda– i va repartit molt els minuts per anar afinant peces. Jordi Trias i Fran Vázquez, amb 16 punts cadascun, van liderar l'anotació, però amb una plantilla llarguíssima –i temps de joc per a tothom– el protagonisme va estar repartit en un Barça que, amb més físic i centímetres, va fer el que va voler dins la zona. També van brillar dos dels nous (Lorbek i Mickeal, amb 15 punts), i Sada va guanyar el duel particular d'assistències a Ricky (8 a 7).

Crits de «pesseter» de l'afició verd-i-negra

L'afició de la Penya ja va deixar clar ahir a Ricky Rubio que no perdona la seva marxa a l'etern rival, i que les ferides, que són massa recents, estan encara obertes. Els seguidors verd-i-negres el van rebre amb crits de «pesseter, pesseter» durant la semifinal entre la Penya i el Manresa, quan se'l va poder veure per la pantalla gegant del Palau Sant Jordi relaxat a la graderia mirant el partit amb la resta del conjunt blaugrana. Els xiulets van continuar més tard, en la presentació oficial de la plantilla blaugrana, tot i que hi va haver més disparitat d'opinions pel fet que ja havien arribat al Sant Jordi molts aficionats del Barça que actuaven de contrapès. La situació, que es va repetir quan va entrar en pista i cada vegada que entrava o sortia del parquet, segur que avui augmentarà encara més d'intensitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.