NBA

LeBron, O'Neal i Jordi Fernández

El tècnic badaloní és als Estats Units després de fitxar pels Cavaliers (NBA) com a ajudant de Mike Brown

A vegades hi ha somnis que queden sempre en això: en un simple somni. Altres vegades s'acaben complint. Però el que és complicat és que es faci realitat de manera tan prematura. És el que li ha passat a Jordi Fernández, un jove badaloní que després d'anar fa quatre anys a Oklahoma a un campus de nens va conèixer l'amo de l'empresa Impact Basket, que li va donar l'opció d'anar a l'estiu a Las Vegas a treballar en perfeccionament tècnic de jugadors. Va ser allà on va conèixer Mike Brown, tècnic del Cleveland, que l'ha fet pujar als núvols: «Em va convidar una setmana a entrenar el seu fill i en va quedar molt content, perquè fa tres setmanes em va sorprendre oferint-me feina per tot l'any als Cavaliers; és una persona que m'escolta quan no li caldria, perquè... què li he d'ensenyar jo?» Quan comenci la temporada, quan l'equip viatgi, es quedarà fent funcions de vídeo. Fernández, que ha estat preparador físic personal de Rudy i Ivanov (Manresa), fa de primer entrenador de l'equip del fill de Mike Brown en un torneig famós nord-americà –AAU Tournament– amb jugadors de high school, en el qual moltes universitats van per trobar joves promeses. Els equips són privats i és un torneig nacional que es disputa del febrer al juliol, un cop la lliga de high school s'ha acabat.

Jordi Fernández ja fa dues setmanes amb el cos tècnic de Cleveland i amb els jugadors dels Cavs i ha quedat sorprès de com es treballa a l'NBA: «Treballem al detall i, això sí, moltes hores. De moment, la meva funció és estar en els entrenaments de pista en què tenim designades les nostres tasques en cada exercici. I després, en les reunions, que en són moltes al llarg del dia perquè no s'escapi cap detall de les jugades, situacions defensives, etc.» Les instal·lacions també han sorprès Fernández: «Hi ha unes sales amb ordinadors connectats a una pantalla gegant, els entrenaments tots estan gravats, la sala de vídeo és increïble, sembla una central de la NASA, i després la sala de vídeo amb els jugadors, que és literalment un cine. Ara he après que quan un jugador de l'NBA fa una jugada increïble no és sempre sort, perquè ho entrenen tot.» És l'NBA, la millor lliga del món: «Dissabte vam jugar el primer partit d'exhibició a Akron –la ciutat de Lebron– i és increïble el que mou el bàsquet als EUA.» Ahir a la matinada van jugar el primer partit de pretemporada a casa contra Charlotte davant de 17.000 espectadors: «No es pot explicar amb paraules, estic somiant despert.»

Penya, Montgat, Sant Josep, Alella, Lleida

Va començar a jugar als sis anys al Joventut. Després va marxar al Montgat. Va ser allà on va començar a entrenar, i després va estar vinculat al Sant Josep amb un grup de tècnics que ell defineix així: «Un grup d'amics que vam coincidir entorn al Sampep.» Després va entrenar en la copa l'Alella i va marxar a Lleida a estudiar i va estar amb el Caprabo i el vinculat. Després va marxar a Holanda, a Noruega, a França i als Estats Units per fer coses vinculades a l'esport i al bàsquet. Últimament feia de professor a la Universitat d'INEF Lleida i estava a l'Hospi mentre acabava una tesi sobre la psicologia de l'esport i el feed-back de l'entrenador per millorar les seves construccions tàctiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.