ACB

DKV JOVENTUT

Un fitxatge d'alçada

Un congolès de 2 metres i 24 centímetres i 15 anys és a punt de fitxar pel DKV Joventut

Només fa vuit mesos que juga a bàsquet i el seu representant veu en Badalona el lloc ideal

Per Badalona passejava aquests dies un jove que deixava tothom bocabadat. La gent es preguntava qui era. Tenia cara de nen i és que només té quinze anys. Però el que realment impactava a tothom era la seva alçada: fa 2 metres i 24 centímetres. Calça un 56. L'acompanyava un dels responsables dels pisos on hi ha els joves becats que no fa gaire més d'1m70 i això encara accentuava més la seva alçada. Es tracta de Bienvenu Letuni, un jove congolès que només fa vuit mesos que juga a bàsquet. El van descobrir en un campus Adidas que fa Serge Ibaka (exManresa i actualment als Thunders d'Oklahoma de l'NBA). Ell és de la regió de Bandundu, la zona d'on ha sorgit també el verd-i-negre Christian Eyenga. Ha arribat a Badalona per fer una prova amb el DKV Joventut que està valorant el seu fitxatge. De fet, els metges l'han d'examinar per veure si fa falta que sigui operat, ja que té gegantisme. Té una envergadura de 2m42 i és capaç de tocar el cèrcol sense saltar, amb els peus a terra. Ha arribat a Catalunya gràcies a Anicet Lavodrama, el responsable de l'empresa de representació de jugadors que porta el jugador i coordinador dels jugadors que arriben de l'Àfrica. Lavodrama és un mite del bàsquet ACB i va tenir també temps de defensar la samarreta del Joventut. Des de la Penya es continuen fent entrenaments amb el jugador. Josep Maria Margall és un dels que l'observa al costat d'altres tècnics de la casa i de Jordi Martí, el coordinador del bàsquet de base de la Penya. Els seus agents veuen Badalona com el lloc ideal per a la seva formació.

Dueñas fa 2m20 i Manute Bol, 2m31

Roberto Dueñas va ser el sostre de l'ACB durant molts anys. Fa 2m20. En l'NBA un altre africà també va marcar una època. Era el sudanès Manute Bol, un pivot de 2m31. A Bienvenu el comparen amb un mite de l'NBA, Dikembe Mutombo (2m18), també del Congo i tota una llegenda a l'Àfrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.