DTM

Audi aposta per Molina

La marca alemanya inclou el lloretenc en la seva estructura més potent, Abt Sportsline

El català ocuparà el lloc de Tom Kristensen, ara concentrat en les curses de resistència

Miquel Molina
PILOT D'AUDI SPORT
«Em sento orgullós de formar part d'aquesta família. Ser pilot oficial d'aquesta marca i treballar en el que m'agrada»
«Des de fa dos anys, quan vaig provar amb ells, hem mantingut el contacte i he anat veient que seguia el seu interès per mi»
«Qui sap, la vida dóna moltes voltes [amb referència a arribar a córrer en F-1]. He aconseguit un dels meus somnis, córrer com a pilot oficial en un campionat molt competitiu»
«Abans de tancar el tracte ni tan sols pensava en els monoplaces. No em sap cap greu haver-los deixat»
«L'equip i el seu ambient són totalment diferents del que coneixia fins ara. Hi ha una persona per a cada cosa i una organització màxima. Només com exemple, els plans de viatge estan detallats al mil·límetre»
«Estar dins l'estructura d'Abt i tenir aquests companys és tot un honor. He d'agafar tota l'experiència que em puguin trametre»
«Objectius? El Dr. Ullrich m'ha dit que em concentri a conduir i que tota la resta anirà bé»

Just l'endemà d'haver complert 21 anys, Miquel Molina va rebre la confirmació que aquest any formarà part de l'estructura més potent d'Audi, Abt Sportsline, en el DTM, l'espectacular campionat alemany de turismes. Pilot oficial i amb estatus de professional, tindrà com a companys d'equip dos campions d'aquesta competició, Timo Scheider (2008 i 2009) i Mattias Ekström (2004 i 2007), i Martin Tomczyk i Oliver Jarvis. Molina serà –i amb diferència– el més jove dels nou pilots d'Audi. Els altres quatre pertanyen al Team Phoenix (Alexandre Prémat i Mike Rockenfeller) i al Team Rosberg (Katherine Legge i Markus Winkelhock). Scheider, Ekström, Tomczyk i Jarvis són els únics que disposaran de l'última evolució de l'Audi A4 DTM.

Molina, que ocuparà el lloc que ha deixat Tom Kristensen, vuit vegades vencedor de les 24 Hores de Le Mans i ara a la recerca d'un nou triomf amb l'Audi R15 TDI, ja va fer molt bona sensació a Audi quan a principis de l'any 2008 va fer unes proves al circuit d'Almeria. Els responsables de la marca, però, van considerar que encara era massa jove. La segona ocasió, el mes passat, també a Almeria i amb set candidats més al seient de l'A4, va ser encara millor. I així ho certifica Wolfgang Ullrich, màxim responsable d'Audi Sport: «En Miquel no només és un jove agradable, sinó també molt ràpid. Ho vam veure en les primeres proves que va fer, però a l'edat de 18 anys vam pensar que fer-lo entrar al DTM seria una mica prematur. És per això que estic content de veure que ara ha confirmat el que ja havia fet i també la bona impressió que ens va deixar.»

Deu dies de preparació.

Tot i que la confirmació la va rebre ahir, Molina ja podia sospitar que les coses anaven pel millor camí quan dimecres va anar rebent al seu mòbil missatges de felicitació pel seu aniversari, procedents de diferents persones vinculades al departament de competició d'Audi. El pilot de Lloret inicia aquest divendres una estada de deus dies a Alemanya, juntament amb els seus companys d'equip, per preparar el campionat que començarà el dia 25 d'abril al circuit de Hockenheim. Després Molina provarà l'A4 DTM al circuit de Jerez, en unes proves privades, i al de Xest, del 23 al 25 de març, en els tests col·lectius de pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.