MOTOR

FÓRMULA 1

A pagar i a córrer

La FIA commuta la suspensió de Renault a València per una multa de 50.000 dòlars

Alonso podrà disputar la cursa en què l'any passat va abandonar en la primera volta

El tribunal d'apel·lació de la Federació Internacional d'Automobilisme va commutar a Renault la suspensió per disputar el Gran Premi d'Europa –aquest cap de setmana al circuit urbà de València– per una multa de 50.000 dòlars. L'equip de la marca francesa va ser sancionat sense competir en l'onzena prova del mundial després que en el Gran Premi d'Hongria va enviar Fernando Alonso a la pista amb una roda del seu cotxe mal collada, que es va desprendre.

Me Ali Malek, advocat de Renault F1, va defensar davant els quatre jutges del tribunal de la FIA que considerava que la sanció era «extremadament injusta» i que hauria de ser d'aplicada en cas «d'infraccions greus, com ara fer trampes o cometre un error voluntari». Pel representant de Renault, «aquest cas no mereixia més que una amonestació». La marca francesa va acceptar de bon grat la decisió de la FIA i en un comunicat posterior va admetre «haver infringit el reglament esportiu comprometent la seguretat».

Tot i que no es podrà demostrar mai, es dóna per fet que en la decisió de l'estament esportiu –de la qual avui se'n faran públic els raonaments– hi podria haver influït poderosament Bernie Ecclestone, sabent que seria un desastre l'absència d'Alonso en aquesta cursa en què l'any passat ja va abandonar en la primera volta. Per a Jorge Martínez Aspar, vicepresident de Valmor –l'entitat organitzadora–, el veredicte de la FIA suposa «justícia esportiva». «No hauria tingut cap sentit celebrar una cursa a Espanya sense el màxim representant espanyol de l'esport de l'automòbil», va afirmar.

Grosjean, a punt

La resolució de l'apel·lació presentada per Renault desencadenarà el nomenament de Romain Grosjean com a substitut de Nelson Piquet i company d'equip de Fernando Alonso. Grosjean, de 23 anys, és el pilot reserva de Renault i actualment és segon en la classificació general del campionat GP2.

Massa ja fa plans

El pilot de Ferrari, lesionat a Hungaroring, es planteja tornar a la competició al circuit d'Interlagos, el 18 d'octubre. «No sóc jo qui ho ha de decidir, sinó els metges, però com a mínim espero estar present en el Gran Premi del Brasil. A principi de setembre en tindrem una idea més precisa», comenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.