MOTOR / MUNDIAL DE TRIAL

A un punt del tercer títol

Bou venç a Tona i ja toca amb els dits la corona mundial

Raga va ser quart i té molt poques possibilitats de guanyar

Si no li passa cap desgràcia, Toni Bou (Montesa) sumarà el seu tercer títol mundial de trial en l'última prova del calendari, que es disputarà diumenge que ve a França. El pilot de Piera va estar a punt de guanyar-lo ahir, en la prova catalana de Tona, però per només un punt s'haurà d'esperar uns dies més. Bou va complir el seu paper i va guanyar el seu setè trial de la temporada, però el títol no depenia d'ell mateix. Calia esperar el resultat d'Adam Raga (Gas Gas), que havia d'acabar entre els quatre primers classificats per aigualir la festa al seu rival. Al d'Ulldecona li va anar força just, ja que va acabar quart i per un punt encara pot mantenir una esperança mínima de ser campió.

Bou va tornar a estar impecable i va fer el millor resultat en els dos recorreguts, amb un total de 21 punts. Només el seu company d'equip Takahisa Fujinami va oposar una tímida resistència al defensor del títol, però finalment va acabar a vuit punts rere seu. El tercer lloc va ser el més disputat de la prova. Tot i que Raga va ser tercer en el primer recorregut, Jeroni Fajardo el va avançar en el segon després d'haver-lo acabat amb només 12 punts (Raga en va fer 18). Amb aquest resultat, el pilot gironí acumula el segon podi consecutiu després de la victòria a Andorra. Malgrat que ja el toca amb els dits, Bou no vol donar el títol per guanyat: «Saber que hi estic tan a prop no vol dir que ja el tingui a les mans, ja que encara queda una prova per disputar-se. La plantejaré tan bé com sàpiga.» Raga es va lamentar d'haver quedat finalment fora del podi, però es va mostrar satisfet de la seva actuació: «Estic content amb el trial que hem fet. S'ha de tenir en compte que feia més de dos mesos que no m'entrenava, i això era un desavantatge clar. Al final de la primera volta m'han penalitzat per temps, si no hauria pogut pujar al podi.»

CLASSIFICACIONS

Trial de Tona
1r Toni Bou (Montesa)
21
2n Takahisa Fujinami (Montesa)
29
3r Jeroni Fajardo (Beta)
42
4t Adam Raga (Gas Gas)
43
5è Albert Cabestany (Sherco)
59
6è Marc Freixa (Gas Gas)
72
7è James Dabill (Gas Gas)
81
8è Dani Oliveras (Gas Gas)
89
9è Loris Gubian (Gas Gas)
97
Campionat del món
1r Toni Bou (Montesa)
187
2n Adam Raga (Gas Gas)
168
3r Takahisa Fujinami (Montesa)
130
4t Jeroni Fajardo (Beta)
121
5è Albert Cabestany (Sherco)
117
6è Dougie Lampkin (Beta)
109
7è James Dabill (Gas Gas)
95
8è Marc Freixa (Gas Gas)
86
9è Loris Gubian (Gas Gas)
66
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.