L'ITINERARI

Walter Röhrl torna al Ral·li Costa Brava

El pilot alemany i Jean Ragnotti seran les grans estrelles en l'apartat històric d'aquesta prova

Fa dos anys hi van ser Stig Blomqvist i Björn Waldegaard. L'any passat, el protagonisme el van acaparar Sandro Munari i, altra vegada, Waldegaard. I ara, Rally Clàssics.org, entitat organitzadora del Ral·li Costa Brava, confirma la participació de Walter Röhrl (Porsche 911 RSR) i Jean Ragnotti (Alpine 1.800) en l'apartat històric d'aquesta prova, que es disputarà els dies 6 i 7 de novembre amb base a Lloret de Mar i puntuarà pel campionat d'Europa FIA.

És evident que els aficionats no poden demanar més. Els de més edat podran tornar a veure Röhrl en terres gironines. Aquell espectacular pilot que al volant d'un Opel Ascona i amb el títol de campió d'Europa a la butxaca tant va impressionar en el Costa Brava del 1975. I els més joves podran entendre l'entusiasme amb què els més grans recorden els ral·lis del passat. I per plantar cara a Röhrl –62 anys d'edat, campió del món els anys 1980 i 1982 i vencedor de quatre edicions del Ral·li de Montecarlo–, què millor que un acròbata com és Jean Ragnotti? Als seus 64 anys, Jeannot manté un estat de forma envejable i amb ell l'espectacle –un grandiós espectacle– està garantit.

«Els nostres objectius van ser recuperar el Costa Brava i que tornés a ser tan brillant com ho havia sigut en les seves millors èpoques», diu Àlex Romaní, president de Rally Clàssics.org. «I ara tenim la sort que tant els pilots com els cotxes d'aquella època estan disponibles», hi afegeix. Romaní assenyala que «s'està treballant força anys per endavant». «Estem pensant en quan podrem fer venir Markku Alen, Juha Kankkunen, Carlos Sainz... Per sort, la passió i l'afició de tots aquests pilots segueix intacta. No vénen per diners, sinó perquè això els agrada», argumenta.

Romaní destaca «la història i tradició que el Ral·li Costa Brava manté a Europa» i admet que la labor de l'equip que dirigeix «ha caigut en gràcia als participants que hi han confiat i també a la FIA».

Per Romaní, l'objectiu no és cap altre que aconseguir sempre el millor ral·li possible: «Un Costa Brava del qual tothom disfruti. Nosaltres, organitzant-lo; el públic, veient-lo i els pilots, participant-hi. Tenim un patrimoni automobilístic, cultural i històric, i mentre seguim organitzant aquest ral·li ens imposarem que no ens quedi mai el mínim dubte de si hauríem pogut fer millor alguna cosa».

ETAPA 1 (divendres, 6 de novembre) Sortida podi Lloret 20h 05 Parc de servei a Arbúcies (25 minuts) Tram 1. St. Hilari-La Cantina (25,28 km) 21h 38 Tram 2. Grions (10,12 km) 22h 45 Parc de servei a Arbúcies (15 minuts) Tram 3. St. Hilari-La Cantina (25,28 km) 23h 43 Podi Lloret. Final d'etapa 01h 25 ETAPA 2 (dissabte, 7 de novembre) Sortida parc tancant de Lloret 12h 00 Parc de servei a Tossa (40 minuts) Tram 4. Tossa-Sant Grau (21,92 km) 13h 05 Tram 5. Els Àngels (15,18 km) 14h 00 Parc de servei a Tossa (30 minuts) Tram 6. Tossa-Sant Grau (21,92 km) 16h 29 Tram 7. Els Àngels (15,18 km) 17h 24 Final de ral·li a Lloret 19h 05 Aquests horaris corresponen a l'apartat històric.

Ple total al passeig Marítim

El 57è Ral·li Costa Brava ocuparà tot el passeig Marítim de Lloret de Mar i, com en edicions anteriors, conjuntarà la competició de cotxes històrics amb els campionats estatal i de Catalunya d'aquesta especialitat. Per als campionats estatal i català –penúltima prova puntuable– s'ha dissenyat un recorregut amb nou trams, dividit en dues etapes. La primera, de tres trams, començarà divendres a les 7 de la tarda. La segona es disputarà l'endemà a partir de 2/4 de 8 del matí.

Dos ral·lis i un mateix nom

Segons Àlex Romaní, «la idea és mantenir els dos ral·lis Costa Brava Històrics. Aquest de velocitat i regularitat esport, i el de regularitat, que l'any que ve es farà al mes de març». La distinció és clara: «El de velocitat ha de seguir dins el calendari del campionat FIA d'històrics mentre que el de regularitat ha de ser molt més popular i lúdic que no pas esportiu i competitiu. D'aquesta manera possibilitem que tothom pugui participar al Costa Brava i rebi l'atenció que mereix.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.