Les apostes: esport de risc

Lloret reitera l'especificitat de la copa a l'hora de preveure un guanyador

Després de molts anys, el Barça no arriba líder, i el Liceo és un candidat ferm

El Vic defensa el títol i també és al capdavant en el capítol dels pronòstics

El Reus apel·la a l'exaltació de l'experiència i la motivació per sortir-se'n

El Lloret, el Vilanova i el Tenerife estan alliberats de qualsevol tipus de pressió

La copa té l'espontaneïtat d'un nadó, la imprevisibilitat d'un adolescent i la longevitat d'un ancià. Reuneix tots els ingredients, per tant, per il·lusionar els vuit equips que hi prenen part des que es va instaurar aquest model de supervivència que convida a la diversificació de les apostes. La gran especificitat d'aquesta edició és que el Barça, després de molts anys, no arriba a Lloret com a líder de l'OK Lliga perquè té al davant el Liceo, el primer, i al Vic, que demà iniciarà la defensa del títol i que s'ha afermat com un equip gran capaç d'aguantar qualsevol ritme, tant en el curt com en el llarg recorregut. Però en la copa, el bagatge anterior és només una referència que es pot invalidar, tant en el sentit positiu com en el negatiu. El Noia no va arribar gaire galdós a la copa del 2008 i la va guanyar. El Reus se la va endur el 2006 precisament a Lloret després de rebre una bona esbatussada a Tordera en la lliga. El cas més singular és el Blanes, que va sorprendre tothom el 2001 pocs dies després d'haver canviat d'entrenador. No cal dir res més, queda clar que la vida a un sol partit és dura, tot i que també hi ha exemples que confirmen els pronòstics com el triomf del Barça de Paüls el 2007 i el comiat de Figueroa en les files blaugrana a Reus el 2005. Que el Barça hagi guanyat només cinc dels darrers deu títols quan, per exemple, encadena tretze títols de lliga, explica una mica més el perquè d'aquesta diferència que accentua la motivació dels contendents.

Tenerife-Liceo.

El Tenerife i el Liceo obriran foc en un duel teòricament desigual en què cal veure com assumeixen els gallecs el lideratge i el fracàs de l'any passat quan van organitzar la cita a Riazor. El Tenerife, amb tècnic i alguns jugadors catalans, arriba sense cap pressió i ganes de fer parlar i és un rival molt incòmode.

Lloret-Vilanova.

Tot seguit, també en la jornada d'avui, s'enfrontaran el Lloret i el Vilanova. Tots dos han estat revelacions. El Vilanova fa la millor temporada dels últims anys i és un rival temible que arriba a la Selva sense cap mena d'obligació. El Lloret s'ha fet fort a Europa i ho va demostrar igualant un 5-1 en contra dissabte a Bassano del Grappa. El gust dolç del triomf de la setmana passada contra el Barça, el primer de la seva història, li permet creure's que, dins dels marges de la modèstia i tocant de patins a terra, és capaç de tot sense urgències que l'angoixin.

Vic-Noia.

Demà obriran foc el Vic, el campió, i el Noia en un duel en què els osonencs són favorits perquè han bastit una trajectòria força més regular en la lliga. El Noia ha tingut més daltabaixos, però en la lliga europea ha fet els deures.

Barça-Reus, el clàssic.

En l'últim partit dels quarts se les heuran el Barça, finalista el 2009, i el Reus, campió el 2006 a Lloret. L'equip roig-i-negre ha perdut pistonada i té un equip base veteraníssim però també de qualitat. Alejandro Domínguez considera que la gran arma del seu equip és la motivació, perquè la lliga ja s'ha esmunyit i la lliga europea s'ha encarit. El Barça arriba amb ganes de mossegar, perquè la derrota a Lloret li va fer mal i el tercer lloc de la lliga, tot just l'any que no hi ha play-off, no li dóna més marge d'error.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.